150 καθαρίστριες ζητά ο Δήμαρχος Χανίων – “Δεν καλύπτεται η 2η βάρδια”

15.03

Αδυναμία κάλυψης στη δεύτερη βάρδια για την καθαριότητα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων δηλώνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων προς την Υπουργό Παιδείας και τους αρμόδιους υφυπουργούς Βασίλη Διγαλάκη και Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως τονίζει στην επιστολή του «Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απασχολεί 49 καθαρίστριες με σύμβαση έργου, οι οποίες σύμφωνα με οδηγίες σας, ήδη από τις 10 Μαΐου, έχουν μεταφερθεί σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφήνοντας πίσω ένα κενό σε σχολικές καθαρίστριες. Παρακαλώ, λάβετε υπόψη ότι οι 49 αυτές καθαρίστριες καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μαζί με το μόνιμο προσωπικό 123 σχολικών μονάδων».

Για να καλυφθεί το υγειονομικό κενό στην πρωτοβάθμια ο Δήμαρχος ζητά την επαναφορά των σχολικών καθαριστριών στην αρχική τους θέση που όμως θα αφήσει ακάλυπτη την καθαριότητα σε δύο βάρδιες  σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ο κ. Σημανδηράκης ζητά την πρόσληψη 150 καθαριστριών στην Υπηρεσία ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις 156 συνολικά σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων.

Οι 150 καθαρίστριες θα μπορούσαν να προσληφθούν μόνο μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές.

“Παρακαλούμε, λαμβάνοντας υπόψη σας τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε, να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και της δημοσίας υγείας.”, αναφέρει στην επιστολή του.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε ότι “έχει προηγηθεί διάλογος με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και αναμένουμε αποφάσεις για περαιτέρω κινήσεις.”