2,5 χρόνια με αναστολή στην Ιρλανδή με το μαχαίρι και 16 μήνες με αναστολή στον Χανιώτη που χτύπησε τη γυναίκα του

15.38

Μέσα σε μία μέρα δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν στα Χανιά. Το περασμένο Σάββατο μία Ιρλανδή που ζει μόνιμα στα Χανιά μετά από έντονη λογομαχία επιτέθηκε με ένα μαχαίρι στον 53χρονο σύζυγο της τραυματίζοντας τον ευτυχώς ελαφρά στον ώμο. Ο 53χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και σήμερα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η 51χρονη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ενδοικογενειακής βίας και οπλοκατοχής, όπου μετά την απολογία της στο αυτόφωρο της επιβλήθηκε ποινή 2,5 ετών με αναστολή.

Μαζί της στο περιπολικό ήταν και ο 63χρονος Χανιώτης ο οποίος συνελήφθη την ίδια μέρα, το Σάββατο μεσημέρι καθώς σύμφωνα με την καταγγελία χτύπησε την 53χρονη σύζυγο του εντός επιχείρησης στη Σούδα. Την καταγγελία έκανε ένας τουρίστας ο οποίος είδε τον ξυλοδαρμό, τον οποίο και κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Ο ίδιος ο τουρίστας πήγε στην αστυνομία χωρίς να γνωρίζει τη μεταξύ τους σχέση και έκανε την καταγγελία δείχνοντας στους αστυνομικούς το βίντεο που είχε τραβήξει. Άμεσα οι αστυνομικοί μετέβησαν στην επιχείρηση και συνέλαβαν τον 63χρονο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 16 μηνών με αναστολή.

Η συχνότητα των περιστατικών προβληματίζει όχι μόνο τις αρχές αλλά και ολόκληρη την κοινωνία στην οποία η βία είναι σε έξαρση σε αρκετές οικογενειακές σχέσεις. Ο εγκλεισμός σε συνδυασμό με την οικονομική ανέχεια αλλά και την αβεβαιότητα για το μέλλον είναι παράγοντες που φέρνουν στην επιφάνεια την κακή επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια αλλά και στη σχέση με τα παιδιά τους τονίζουν οι ειδικοί.

Η λύση του χωρισμού δεν είναι εύκολη σημειώνουν οι ψυχολόγοι και γι’ αυτό τα μέλη υπομένουν συμπεριφορές που δυστυχώς τους προκαλούν πόνο, ψυχικό και σωματικό.

Αρκετά ζευγάρια καταφεύγουν στους ειδικούς για να βελτιώσουν τη μεταξύ τους σχέση αλλά χρειάζεται προσπάθεια για να τα καταφέρουν.