20 εκατομμύρια ευρώ για τον δρόμο Πλάτανος – Σφηνάρι | Έπεσαν οι υπογραφές

15.42

Έπεσαν οι υπογραφές από τον Περιφερειάρχη Κρήτης για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στη νοτιοδυτική Κρήτη. Ο δρόμος Πλάτανος Σφηνάρι προϋπολογισμού 20. 145.000 ευρώ εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης και το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων οι εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν το παρόν εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την ένταξη ενός έργου που είχε μελετηθεί πριν από 12 χρόνια επί νομαρχίας Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση από υποψήφιους αναδόχους. Το μήκος του δρόμου είναι 7 χιλιόμετρα σε νέα χάραξη από τον υπάρχον.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κισάμου, δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των οποίων η περιουσία θα απαλλοτριωθεί.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πρέπει να ενισχυθεί από μηχανικούς για να μπορέσουν να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα στον νομό για τα οποία παρουσιάζονται τεράστιες καθυστερήσεις μέχρι την ολοκλήρωση τους, όπως είναι για παράδειγμα οι βιολογικοί σε Γεωργιούπολη και Παλαιόχωρα, με τον περιφερειάρχη να ανακοινώνει επιπλέον χρηματοδότηση, 30 εκατομμυρίων ευρώ.