5ο Γυμνάσιο: “Τα 17αρια τμήματα έγιναν 27άρια” – Διαμαρτύρονται γονείς & εκπαιδευτικοί

16.44

Ο χώρος υπάρχει για να μην συγχωνευτούν τμήματα στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων τόνισαν γονείς και εκπαιδευτικοί το πρωί οι οποίοι προχώρησαν σε ενημερωτική συνάντηση στο προαύλιο του σχολείου, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Φέτος από τα 5 τμήματα που είχε η Β Γυμνασίου θα λειτουργήσουν 4 με γονείς και εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται ότι ο μέσος όρος των 17 ανά αίθουσα που έλεγε η Νίκη Κεραμέως, μεταφράζεται στην πράξη σε 25 που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι και 28 μαθητές και εκπαιδευτικοί στον ίδιο χώρο.

Αυτό που ζήτησαν για μια ακόμα φορά σήμερα είναι τα τμήματα να αυξηθούν αφού υπάρχουν οι χώροι για να τηρηθούν στην πράξη τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαφορετικά θα δούμε σε ενδεχόμενο έξαρσης των ιώσεων άδειες τάξεις από μαθητές.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη αλλά και ρατσιστική την ενέργεια του Υπουργείου να προχωρήσει σε τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών με την προϋπόθεση ότι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι γονείς του 5ου γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει σε ψήφισμα διαμαρτυρίας το ο οποίο κατέθεσαν στον διευθυντή της δευτεροβάθμιας στα Χανιά ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα το προωθήσει στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης.