534 € για 4 μήνες στους ξενοδοχοϋπαλλήλους – Ποιοι θα τα πάρουν

15.18

Ειδικές ρυθμίσεις για τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους εισάγει νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας με στόχο να καλυφθούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο με την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ ανά μήνα. Σε περίπτωση που ανοίξει το ξενοδοχείο το επίδομα θα κοπεί λόγω της πρόσληψης.

Δικαιούχοι είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία που δούλεψαν στον κλάδο το 2019 και θα πρέπει να υποβάλλουν οι ίδιοι ανά μήνα την υπεύθυνη δήλωση για το διάστημα από 1η Ιουνίου μέχρι την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Το επίδομα αυτό δεν το δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού.

Στην περίπτωση που χρειαστεί να κλείσει το ξενοδοχείο λόγω κορωνοϊού στη μέση της σεζόν, οι εργαζόμενοι του, παραμένουν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, από την ημέρα που έκλεισε το ξενοδοχείο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, τα εποχικά ξενοδοχεία και τα τουριστικά λεωφορεία που επαναλειτουργούν οφείλουν να προσλάβουν το ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολήθηκαν κατά μέσο όρο τα δύο προηγούμενα έτη.

Η επαναπρόσληψη υλοποιείται με το σχετικό έντυπο Ε3 και οι εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού της επιχείρησης τους και μέχρι 30 / 09 2020, ανεξάρτητα του πόσο δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα.