Αγία Ρουμέλη: Έφυγαν οι γιατροί μαζί με το καλοκαίρι… Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

16.15

Μαζί με τον τουρισμό, από την Αγία Ρουμέλη έφυγαν και οι γιατροί. Φαίνεται πως για το Κράτος έχει μεγαλύτερη σημασία η αντιμετώπιση ενός περιστατικού σε ξένο επισκέπτη παρά στον μόνιμο κάτοικο.

Αυτό τονίζουν οι ίδιοι αφού με το πέρας της σεζόν, 31 Οκτωβρίου φεύγει ο οπλίτης αγροτικός γιατρός από την Αγία Ρουμέλη και πηγαίνει να στελεχώσει το Κέντρο Υγείας Σφακίων, όπως και ο γενικός χειρουργός από τη Σαμαριά, ο οποίος επίσης πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας.

Μάλιστα την περίοδο αιχμής του τουρισμού από τις 7 Αυγούστου μέχρι της 17 Σεπτεμβρίου υπήρχε μόνο ο γιατρός στη Σαμαριά και η Αγία Ρουμέλη είχε μείνει χωρίς γιατρό.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη λοιπόν η 7Η ΥΠΕ τοποθέτησε τον οπλίτη αγροτικό γιατρό στην Αγία Ρουμέλη με τον πρόεδρο της Κοινότητας να αποσπά τη δέσμευση ότι ο γιατρός αυτός, βάση και του ΦΕΚ, θα εξυπηρετεί αποκλειστικά την περιοχή μέχρι τη λήξη της σύμβασης του, στις 24 Μαΐου του 2024.

Ο κ. Τζατζιμάκης σημειώνει ότι η μετακίνηση του γενικού χειρουργού τον χειμώνα από τη Σαμαριά στο Κέντρο Υγείας είναι λογική, αλλά το να φύγει και ο αγροτικός από την Αγία Ρουμέλη είναι απαξίωση των κατοίκων.

Σαν μεσοβέζικη λύση προτείνεται από την ΥΠΕ η μετακίνηση του γιατρού δύο φορές την εβδομάδα στην Αγία Ρουμέλη.

Κάθε χειμώνα στην Αγία Ρουμέλη παραμένουν περισσότεροι από 20 κάτοικοι και όπως δηλώνουν αυτοί δεν είναι εποχικοί αλλά μόνιμοι.