Αφήνουν την τελευταία τους πνοή οι τουρίστες στις διακοπές – Τι λέει ο διοικητής του ΓΝΧ

16.20

Η έντονη αδιαθεσία που πιθανότατα ένιωσε μια 37χρονη Γαλλίδα την οδήγησε στο να ακινητοποιήσει ή να παραμείνει στο αυτοκίνητο της σε χώρο στάθμευσης χτες το μεσημέρι στον Άγιο Ματθαίο. Τη νέα γυναίκα είδαν καθισμένη στο κάθισμα της χωρίς τις αισθήσεις της περίοικοι οι οποίοι ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, και ασθενοφόρο τη μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.

Η 37χρονη Γαλλίδα φέρεται να διέμενε στον Σταυρό Ακρωτηρίου και δεν ήταν τουρίστρια καθώς 6 μήνες έμενε στα Χανιά και άλλους έξι στη Γαλλία με τους γιατρούς να προσπαθούν να την ανατάξουν έστω και αν ήταν ήδη αργά.

Παράλληλα λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε από κρουαζιερόπλοιο το οποίο βρισκόταν ανοιχτά των Χανίων ένας 65χρονος Ιρλανδός ο οποίος ένιωσε έντονη αδιαθεσία, με σκάφος του Λιμενικού στο Ενετικό Λιμάνι όπου περίμενε ασθενοφόρο για το νοσοκομείο Χανίων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας σημειώνει πως πριν δύο μέρες τα Επείγοντα του νοσοκομείου έσπασαν πάλι το ρεκόρ επισκέψεων σε ένα 24ωρο, με 259 ασθενείς, από τους οποίους οι 42 χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί τουρίστες αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα ξενοδοχεία που διαμένουν οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως οι δύο Νορβηγοί τουρίστες που εντοπίστηκαν νεκροί στα δωμάτια τους, τις προηγούμενες μέρες στα Χανιά.

Τέλος, ο κ. Μπέας σημειώνει ότι παρά τις συστάσεις ενδεχομένως των γιατρών τους κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον να μην ταξιδέψει.