Αιμιλιανός Σταματάκης: «Αντιμετώπισα μια σοβαρή ασθένεια, κινδύνευσε η ζωή μου αλλά ευτυχώς το ξεπέρασα»

19.06

Όλα δείχνουν να του πηγαίνουν μια χαρά, στην πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση, ωστόσο η ζωή του πέρασε κινδύνους πριν λίγα χρόνια. Μιλώντας στο ΕΓΩ, αποκάλυψε ότι πέρασε ένα πρόβλημα υγείας που παραλίγο να του κοστίσει.

Πόσο έχεις αλλάξει τα τελευταία πέντε χρόνια;

«Πασχίζω να λύσω τα προβλήματα που έχω μέσα μου. Θα είχα μεγαλύτερα αν αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να το κάνω. Εκεί θα ερχόταν για εμένα το αληθινό πρόβλημα.

Είσαι πάντα σκληρός με τον εαυτό σου;

«Ναι, αρκετά. Έχω «μαστιγώσει» πολλές φορές τον εαυτό μου»
.
Ποια είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που του έχεις υποβάλει;
«Να θεωρώ ότι δεν είμαι καλός και ικανός να τα καταφέρω. Να χάνω την αυτοπεποίθησή μου. Η πάλη μου ήταν ακριβώς ως προς αυτό.»

Ποιο είναι το πιο σκληρό πράγμα που βίωσες τα χρόνια που ήσουν ουσιαστικά μόνος σου;
«Έτυχε να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα υγείας μόνος μου.»

Πόσο σοβαρό ήταν;
«Κινδύνευσε η ζωή μου με θέματα υγείας που ευτυχώς ξεπέρασα. Συνέβη μία φορά στα 20 και μία στα 23 μου. Έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο και για ένα χρόνο ζούσα σαν παππούς. Έπρεπε να είμαι χαλαρός, να μην κάνω πράγματα. Είχα την ατυχία να αντιμετωπίσω μια σοβαρή ασθένεια, αλλά και την τύχη να μη μου αφήσει κάτι. Μια ίωση χτύπησε ένα ζωτικό μου όργανο.»

Πόσο δύσκολο ήταν αυτό το διάστημα;
«Πολύ. Δεν μπορούσα να ζήσω ελεύθερα όπως πάντα. Έπρεπε το σώμα μου να είναι σε μια πολύ ήρεμη κατάσταση, να μη ζορίζομαι. Δεν μου επιτρεπόταν να κάνω φυσιολογικά πράγματα, αυτονόητα.
Έπρεπε να προσέχω στα πάντα.»

Ποιο γεγονός άλλαξε τη θεώρηση της ζωής σου;
«Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, δίπλα μου πέθαινε ένας άνθρωπος. Άκουσα αυτό τον κλασικό βόμβο των μηχανημάτων από το μόνιτορ της καρδιάς που σταμάτησε, φώναξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα τις νοσοκόμες και ήρθαν άμεσα οι γιατροί και τον επανέφεραν με ηλεκτροσόκ. Ήμουν παρατηρητής της λεπτής γραμμής ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.»

Σε σόκαρε αυτό το γεγονός;
«Πάρα πολύ. Είναι πολύ δυνατό το συναίσθημα. Είναι πολύ σοκαριστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να πεθαίνει. Δεν πιστεύεις ότι συμβαίνει.»toratora.gr