Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη.

12.03

Η ΟΕΒΕΝΧ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 8/12/2016. Το Δ.Σ της ΟΕΒΕΝΧ αποφάσισε για μία ακόμα φορά να δείξει και με αυτό τον τρόπο την αντίθεση της σε όλα αυτά τα μέτρα που μας έχουν ήδη εξοντώσει και σε όλα εκείνα (μέτρα ύψους 2.5 δις) που πρόκειται να έρθουν με το νέο έτος. 
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τα νέα μέτρα θα μας δώσουν τη χαριστική βολή. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για : 

Τη Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων.

Τη Νέα Αναμορφωμένη Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης η οποία θα  υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10% και θα αφορά  όλους  εκείνους που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 12000.

Τις Αυξήσεις που πρόκειται να έρθουν στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και αφορούν καύσιμα, τσιγάρα, καφέ αλλά και επιβολή τέλους 5%  σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Αυξήσεις που πρόκειται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά και να οδηγήσουν σε αύξηση του λαθρεμπορίου. 

Τον Νέο συντελεστή υπολογισμού εισφορών 26,95% (20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και 6,95% για τον κλάδο υγείας) για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ ενώ παράλληλα η ανταπόδοση του Φορέα σε θέματα υγείας είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη.

Το Τέλος επιτηδεύματος, 650-1000 ευρώ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Για τη συνέχιση  της επιβολής του ΕΝΦΙΑ.

Για τις περικοπές στις συντάξεις.

Την ανύπαρκτη χρηματοδότηση και στήριξη των Μμε από την κρατική μηχανή. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για όλα αυτά τα μέτρα,  τους φόρους, τις πολιτικές και τις τακτικές που στόχο έχουν να μας αφαιμάξουν και να μας οδηγήσουν στον αφανισμό.

Συμμετέχουμε στη μεγάλη Παγκρήτια συγκέντρωση Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Πέμπτη 8/12/2016 το πρωί.

Η μεταφορά στο Ηράκλειο θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μέχρι αύριο Τρίτη το μεσημέρι στις 2 στη γραμματεία της ΟΕΒΕΝΧ 2821057747.