Η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και όλες οι αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

08.48

Aντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την πολύωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πλειοψηφία 14 ψήφων έναντι 11.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επί της ουσίας ακυρώνουν το νόμο, ενώ στον "αέρα" βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

"Καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους, όλα ξεκινούν από το μηδέν", έλεγε αρμόδια πηγή, καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώνονται όλες οι διοικητικές πράξεις εφαρμογής του νόμου Παππά.

Παππάς: Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος

«Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά μια συγκεκριμένη διάταξη», είπε χαρακτηριστικά πριν από λίγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο κ.Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος. Ο νόμος 4339, αυτό που εσείς οι δημοσιογράφοι λέτε «νόμος Παππά», είναι ο νόμος ο οποίος έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, από οποιαδήποτε προηγούμενη ρύθμιση».

«Δηλαδή, και τα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, και συνολικά των ρυθμίσεων που έπρεπε σε αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία να υπάρχουν, ήταν αρμοδιότητα του ΕΣΡ», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νομικό κενό και ένα νομικό παράδοξο».

«Το ΕΣΡ το ίδιο είχε αποφανθεί ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης των καναλιών δεν ήταν συνταγματικό» και τόνισε: «Εμείς κάναμε αλλεπάλληλες προσπάθειες στις αρχές του 2016 για συγκρότηση του ΕΣΡ. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή κανένας πολίτης δεν αμφιβάλλει και δεν έχει ερωτηματικά σε σχέση με το γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότησή του».

Ο κ. Παππάς, υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού λέγοντας ότι ήταν «αδιάβλητος και κρυστάλλινος», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αναμένει τοποθέτηση των κομμάτων για το πόσο πρέπει να κοστίζει ένας τόσο σημαντικός πόρος».

«Οι αποφάσεις τις δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Παππάς για την απόφαση του ΣτΕ: Το τζάμπα τελείωσε…

Για αίσθημα αδικίας που δημιουργήθηκε από την απόφαση του ΣτΕ, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, "γιατί (η απόφαση) έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή μιας πράξης της Διοίκησης, η οποία έβαζε τέρμα σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας που υπήρχε επί 27 χρόνια και εκτός αυτού μετέφερε πόρους από πλούσιους συμπολίτες μας που είχαν την υποχρέωση να τους καταβάλλουν σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη την αξιοποίηση αυτών των πόρων, είτε αυτό αφορούσε τους παιδικούς σταθμούς, είτε τα νοσοκομεία μας, είτε τους νέους επιστήμονες".

"Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα, την Δευτέρα θα φέρει στη Bουλή νέα ρύθμιση η οποία θα είναι η ρύθμιση-γέφυρα από τώρα μέχρι την ώρα που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός κατά το σκεπτικό- το οποίο δεν έχουμε δει βεβαίως- του Συμβουλίου της Επικρατείας" πρόσθεσε.

"Κάποιοι είχαν επιθυμία να συνεχιστεί το τζάμπα. Δηλώνουμε ευθαρσώς: Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ούτε οι συχνότητες της χώρας είναι δωρεάν, ούτε η αεροπειρατεία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις. Θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να συζητήσουμε στη Βουλή και θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του", τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας, συνέχισε, αναφέροντας "ο διαγωνισμός που εμείς διοργανώσαμε έφερε 255 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο, στα επόμενα δύο χρόνια σε μια πάρα πολύ κρίσιμη, δύσκολη για την πατρίδα και τα δημόσια οικονομικά, φάση. Δυστυχώς υπήρξε αυτή η απόφαση. Είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση προφανώς. Εϊναι όμως και άδικη και δικαίως, νομίζω, δημιουργεί τέτοια αισθήματα στον ελληνικό λαό".

Ερωτηθείς αν "αισθάνεται ότι ηττήθηκε" και αν θα παραιτηθεί, όπως ζητά η αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς είπε "είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές hμέρες ότι εκτιμούν και προσπαθούν κάποιοι να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζουν ή τις ρίχνουν οι εκλογές, η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης, η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές, συνεχίζουν και όσοι νομίζουν ότι αυτή η απόφαση θα βάλει φρένο στην δεδηλωμένη δική μας βούληση και αποφασιστικότητα να κάνουμε, πρώτον, αυτούς που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα να πληρώσουν, δεύτερον να ανοίξουμε την τηλεοπτική αγορά σε όσους επιθυμούν, εφαρμόζοντας βεβαίως τις αυστηρές προδιαγραφές, να συμμετέχουν σε αυτήν την τηλεοπτική αγορά, ούτε αυτό θα το πετύχουν".

"Και βεβαίως δεν θα πετύχουν να λειτουργούν χωρίς τις αυστηρές ρυθμίσεις" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η ρύθμιση που θα φέρει την Δευτέρα η κυβέρνηση, θα περιλαμβάνει και το ΕΣΡ, είπε "αναμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης και η ρύθμιση θα είναι ρύθμιση-γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός κατά πως θα το προβλέπει το σκεπτικό της απόφασης"

"Όποιοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας, τους λέμε με τρόπο καθαρό να το ξεχάσουν. Μπορεί να καθυστέρησε για λίγο η προσπάθεια να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Και τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο θα μπει και δωρεάν οι καβαλάρηδες των συχνοτήτων δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν και οι όροι θα είναι πάρα πολύ αυστηροί. Όσοι δε ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης τους λέμε να αλλάξουν πλευρό. Αυτό και τίποτα άλλο", υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς για το τίμημα της προσωρινής άδειας και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και των εργαζομένων, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε αναφέροντας ότι "έγινε ένας διαγωνισμός ο οποίος έδωσε ντε φάκτο, ένα τίμημα, μια αποτίμηση για την αξία που είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν αυτοί που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες σε πανελλαδική εμβέλεια. Συνεπώς το τίμημα θα πρέπει να είναι ανάλογο και να φέρνει στο Δημόσιο αντίστοιχα έσοδα. Επαναλαμβάνω: Ούτε το τζάμπα θα υπάρχει, ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό και αποκλειστικό προνόμιο ενός κλαμπ".

"Λέω κάτι τελευταίο και είμαι σαφής: Αυτή τη στιγμή, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, γυρίζουμε σε καθεστώς το οποίο το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό. Ο ομιλών, εφαρμόζοντας συλλογική απόφαση της κυβέρνησης, δεν έχει υπογράψει την παράταση νόμιμης λειτουργίας που ντροπιαστικά υπέγραφαν προκάτοχοί μου, λίγο πριν την βασιλόπιττα, κάθε χρόνο, για να νομιμοποιήσουν το καθεστώς κατάληψης των συχνοτήτων και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κανένα από τα λειτουργούντα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια, ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας", κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

«Η απόφαση είναι δεσμευτική, αλλά κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει νέα νομοθετική πρωτοβουλία και την Δευτέρα καταθέτει νέο σχέδιο νόμου.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση».

Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.

Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:

– έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,

– έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,

– έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.

Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:

– Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:

o στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.

o εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό

o στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη

o και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.

– Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.

Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.

Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.

Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Δείτε το βίντεο:

Απάντησε σε Γεροβασίλη η ΝΔ

«Η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει:

"Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα. Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ: «Δεν μπορώ να κάνω απολύτως καμία δήλωση»

«Δεν μπορώ να κάνω απολύτως καμία δήλωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Σακελλαρίου κατά την έξοδο του από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αφού είχε ολοκληρωθεί η διάσκεψη για τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Σακελλαρίου πολιορκήθηκε από τους ρεπόρτερ που περίμεναν στον περιβάλλοντα χώρο. Δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν απάντησε.

«Έχω κάνει αρκετές δηλώσεις», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Η διάσκεψη είναι μυστική».

Ο πρόεδρος του ΣτΕ μπροστά στις κάμερες

Χωρίς να έχει διάθεση για δηλώσεις παρουσιάστηκε μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος του ΣτΕ κατά την αποχώρηση του.

Ο κ. Σακελλαρίου απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, παρότι πολιορκήθηκε από τους ρεπόρτερ, για την απόφαση αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις άδειες των καναλιών.

Δείτε το βίντεο:

Παραίτηση του Νίκου Παππά και συναίνεση για το ΕΣΡ ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ζήτησε με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών.

Δηλώνοντας ότι τώρα χρειάζεται συναίνεση τόνισε ότι «Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει!.. Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός… Η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ. Παππά» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε τη Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.

«Τώρα ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται. Δεν συνεχίζω, όμως, άλλο με τον κ. Παππά. Ο λαός λέει πως τους ξαρμάτωτους δεν τους χτυπάμε. Και ο ίδιος είναι θεσμικά και πολιτικά μια τέτοια περίπτωση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η ΝΔ για την απόφαση του ΣτΕ: Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε. Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν. Η προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε.

Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.

Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση.

Δεν τα κατάφερε.

H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το Ποτάμι: Να παραιτηθεί ο Παππάς και να απολογηθεί ο Τσίπρας

«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και προσθέτει:

«Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση.

Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV». Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών.

Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής.

Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα».

Γεννηματά: Έκθετη πολιτικά η κυβέρνηση

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ζητώντας την παραίτηση του Νίκου Παππά.

«Σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου, απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση», είπε και τόνισε ότι: «Όσον μας αφορά θα συμβάλλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, με όλες του τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα αρμοδιότητες, ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. Με διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού. Η κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη. Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης, ο υπουργός κ. Παππάς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η επίθεση Πολάκη στο ΣτΕ: Δεν πέφτουμε με δικαστικά πραξικοπήματα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες με ανάρτησή στο προφίλ του στο Facebook.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα .

Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε άλλον νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημόσιο τομέα, όπως με τον Γιαννόπουλο που τον ξαναγύρισαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ξανά διώξαμε, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
Εμείς ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.

Υγ1 Δηλαδή μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι είναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκάναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4.000 στα νοσοκομεία και 15.000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς από τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!

Υγ2 Όταν μίλησα για το πρόβλημα της Δικαιοσύνης πριν δυο τρεις μήνες στο Περιστέρι, μου την έπεσαν με "ιερή αγανάκτηση" όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΠΟΤΑΜΙ για "ασέβεια ". Κάτι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!

Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!»

Δείτε την ανάρτηση:
Μαξίμου: Η ΝΔ δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις

«Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι «ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι τι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

«Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει το σχέδιο αποσταθεροποίησης, που έχει ενορχηστρωθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μητσοτάκη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον στηρίζουν.

Τους απαντάμε: Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα, ούτε το βαθύ παρακράτος. Τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις με την βούληση του ελληνικού λαού», συμπληρώνεται στην απάντηση της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η Ένωση Κεντρώων για την απόφαση του ΣτΕ: Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη

«Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες», σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων, αναφέροντας ότι «είχε από καιρό καλέσει τον κ. Παππά να κάνει πίσω στον αριθμό "4" και να προχωρήσει στην επανασύσταση του ΕΣΡ».

«Οι δικαστές δεν παίζουν με το Σύνταγμα. Οι άδειες των τηλεοράσεων είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση ακολούθησε διχαστικό δρόμο και τώρα βγαίνει τραυματισμένη. ΕΣΡ λοιπόν αμέσως και σ΄αυτό  όλες οι αρμοδιότητες που ορίζει το Σύνταγμα. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκτροπή», συμπληρώνει η Ένωση Κεντρώων. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δικαστικές πηγές: Αντισυνταγματικό το άρθρο 2α του νόμου Παππά

Το άρθρο 2, παράγραφος "α", του προσβαλλόμενου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν αυτό που κρίθηκε ως αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η αντίδραση των εργαζόμενων του Alpha στην απόφαση του ΣτΕ – ΦΩΤΟ

Μία φωτογραφία στο Facebook που τη συνόδευε η λεζάντα: «Από τον Alpha με αγάπη» ήταν η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων του σταθμού στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Βενιζέλος: Ήταν θεσμικά χυδαία η αντίδραση της κυβέρνησης

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών και την αντίδραση της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ. 

Η δήλωση που με επαναστατικό οίστρο διάβασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος.

Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι με ένα νεώτερο νόμο μπορεί να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ και να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Όφειλε να περιμένει τη δημοσίευση της απόφασης, να τη διαβάσει προσεκτικά και να συμμορφωθεί πλήρως, όπως επιτάσσει το άρθρο 95 του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και παρακαλάει για το τέταρτο, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!

Η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε με πάθος το PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υποκλίνεται στο PSI με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και παρακαλάει να τις δοθούν τα δευτερεύοντα συμπληρωματικά μέτρα του PSI ώστε να τα εμφανίσει ως επιτυχία της σε σχέση με το χρέος, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε συνταγματικό το κούρεμα του χρέους το 2012 και δεν άφησε να οδηγηθεί η χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία!

Η κυβέρνηση που προκάλεσε βλάβη δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία, δήθεν οδύρεται για τα 85 εκατομμύρια των υπερθεματιστών, όταν ένας νόμιμος διαγωνισμός μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα.

Έλεος. Ας τεθεί ένα όριο στις αντιφάσεις, τα ψέματα και τον αυτοδιασυρμό.

Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί στην ανοικτή θεσμική κρίση και σε νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μέσα στη ευρωζώνη.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη και αδίστακτη ομάδα που δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε το εθνικό συμφέρον. 

Για όποιον έχει στοιχειώδη αίσθηση της εθνικής και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, οι αντισυνταγματικότητες του λεγόμενου νόμου Παππά ήταν κραυγαλέες και αθεράπευτες.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε τον θεσμικό του ρόλο, την παράδοση και τη συνέχεια της νομολογίας του. Και με την απόφασή του είπε το αυτονόητο. Έσφαλαν δραματικά όσοι προσπάθησαν να το επηρεάσουν και μάλιστα με τρόπο βάρβαρο.

Επειδή είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις αυτές, τώρα οφείλω να διατυπώσω καθαρά την πρόβλεψη μου για τη συνέχεια. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό. Δεν δραματοποιώ. Απλώς διαπιστώνω.

Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν στο όνομα του Συντάγματος».

Θεοχάρης: Πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης

Για πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει τη δική της διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος. Ηττήθηκε στρατηγικά και πολιτικά. Ηττήθηκε ηθικά. Ηττήθηκε κυρίως στη συνείδηση των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, καταλογίζοντας στην κυβέρνησης ότι στηρίχθηκε «στην αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια, στην αλαζονεία ενός υπουργού που νόμιζε ότι κινείται πάνω από τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες Αρχές και τη Δικαιοσύνη».

«Και ήρθε απόψε η αντίδραση της κας Γεροβασίλη να πιστοποιήσει το εύρος της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή η κυβέρνηση, καθώς με μια βαθιά διχαστική απάντηση στη δικαστική απόφαση αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα. Μια κυβέρνηση που δε γνωρίζει τι σημαίνει Δημοκρατία, τι σημαίνει Σύνταγμα» συνεχίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής. 

Ο κ. Θεοχάρης σημειώνει ότι, «όσο και αν προσπαθεί όμως να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού στην κοινωνία, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το όποιο ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο τους έχει απομείνει».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοχάρης καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να αναθέσει στο ΕΣΡ τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, όπως όφειλε να έχει κάνει εξ αρχής».