Αύριο τα Εργατικά Κέντρα τιμούν τη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

17.35

Πέρασαν κιόλας 12 μήνες από τότε που 57 οικογένειες στη χώρα έχασαν τους συγγενείς τους που επέβαιναν στο μοιραίο επιβατικό τρένο το οποίο συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία.

 

Το ημερολόγιο έλεγε 28 Φεβρουαρίου και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για να αποδοθεί επιτέλους η δικαιοσύνη για το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο ακόμα δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις. Η εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο.

Το τρένο να θυμίσουμε στο οποίο επέβαιναν νέα κυρίως παιδιά στην πλειοψηφία τους φοιτητές είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη και η δικαστική έρευνα οι οικογένειες ελπίζουν να τις δικαιώσει και να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Σε ερώτηση προς τον πρόεδρο του ΕΚΧ, Γιάννη Μανωλικάκη γιατί το Εργατικό κέντρο κάνει κινητοποίηση μόνο για το δυστύχημα των Τεμπών και δε συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι απάντησε πως για τη ΓΣΕΕ η απεργία έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλη.