Αύριο θα είναι γεμάτη η 50αρα πισίνα στο κολυμβητήριο – Ετοιμάζονται οι πυλώνες στο Στάδιο

19.15

Γεμίζει σιγά – σιγά η πισίνα του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε δύο μέρες την Πέμπτη μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα φίλτρα της. Παράλληλα ξεκίνησαν και οι εργασίες για την εγκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στους πυλώνες του εθνικού σταδίου που σημαίνει ότι από χτες και για περίπου 4 μέρες στο γήπεδο δε θα υπάρχει ρεύμα.

 

Τα φίλτρα της 50άρας πισίνας του Κολυμβητηρίου Χανίων στη Νέα Χώρα επιδιορθώθηκαν από τη διαρροή που παρουσίαζαν, ενώ και τα σπασμένα πλακάκια στον πυθμένα της, αντικαταστάθηκαν, πράγμα που σημαίνει πως είχε τελείως αδειάσει και τώρα εδώ και μέρες σιγά – σιγά γεμίζει.

Μέχρι την Πέμπτη στο ΕΑΚ εκτιμούν ότι η πισίνα θα γεμίσει, ενώ απαιτούνται και 48 ώρες ακόμα για την χλωρίωση της. Η διαδικασία αυτή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση καθώς αν δε γίνει με μικρή πίεση παρουσιάζεται πρόβλημα στην υδροδότηση ολόκληρης της περιοχής.

Το κόστος της επιδιόρθωσης των ζημιών και του γεμίσματος της πισίνας με τον τεράστιο αυτό όγκο νερού υπολογίζεται στις 17.000 ευρώ με τη μεγαλύτερη αξία να έχει το νερό.

Εν τω μεταξύ, από χτες και για 4 μέρες διακόπηκε το ρεύμα στο γήπεδο καθώς το έργο του ηλεκτροφωτισμού έχει περάσει στην τελευταία του φάση με τη ρύθμιση των λαμπτήρων ενώ σήμερα ξεκίνησε και η εγκατάσταση του νέου υποσταθμού ρεύματος ο οποίος δεν είχε αναβαθμιστεί τις τελευταίες 4 δεκαετίες.

Οπότε στις αρχές του Σεπτέμβρη θα δούμε το φως των νέων πυλώνων στο Εθνικό Στάδιο για να μπορούν να γίνονται και βραδινές αθλητικές διοργανώσεις. Το όλο έργο του προθερμαντηρίου και ο νέος ηλεκτροφωτισμός κόστισαν 950.000 ευρώ.