Χωρίς σκαλιά και με νέα οροφή η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς- Η απόφαση του ΥΠΠΟ

17.57

Χωρίς σκαλάκια και με καινούρια στέγη αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού να συνεχιστούν οι εργασίες στη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

Ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας είχαν συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Αθήνα όπου αποφασίστηκε η έγκριση της τροποποιημένης μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας μετά των υποδείξεων της εφορείας Νεοτέρων μνημείων επί της αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης.

Να θυμίσουμε πως βάση του αρχικού χρονοδιαγραμμάτος οι εργασίες στο μνημείο της Δημοτικής Αγοράς θα έπρεπε να αποπερατωθούν τον Ιούνιο του 2024 κάτι που φαντάζει το λιγότερο ανέφικτο και στη συνάντηση στο Υπουργείο αποφασίστηκε παράταση με άγνωστο προς το παρόν χρονικό ορίζοντα.

Παράλληλα στη συνάντηση με την Λίνα Μενδώνη συζητήθηκαν και οι απαλλοτριώσεις των δύο ιδιοκτησιών που βρίσκονται Ανατολικά των Νεωρίων όπου στεγάζεται μια ταβέρνα, ώστε να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των Νεωρίων.

Τέλος, στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα έργα όπως η ανάδειξη των επιπρομαχώνων σε Δυτική και Ανατολική Τάφρου, του Ανατολικού Αναχώματος αλλά και της αποκατάστασης των Φυλακών Ιτζεδίν.