Διεργασίες για ενδεχόμενη φιλοξενία στην Κρήτη. Στην Αθήνα Βάμβουκας-Λαμπρινός

11.53

Στην Αθήνα βρίσκεται  σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και αύριο Τρίτη 22, ο Δήμαρχος Χανίων και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Τάσος Βάμβουκας όπου από κοινού με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό συναντηθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννη Μουζάλα.

Πάντως σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων, η Κρήτη δεν βρίσκεται στον πρωταρχικό σχεδιασμό για φιλοξενία προσφύγων, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί ενδεχομένως στους επόμενους.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων και αντιπροέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Τάσου Βάμβουκα μετά τη συνάντηση με τον κ. Μουζάλα

«Ο κος Μουζάλας μας ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση η Κρήτη δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό για την υποδοχή των προσφύγων ενδέχεται όμως να βρίσκεται στην επόμενη φάση. Ο κος Μουζάλας βρήκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την πρόταση μας – ως Δήμοι Κρήτης και ιδιαιτέρως ως Δήμος Χανίων δεδομένου ότι από εμάς ξεκίνησε αυτή η πρόταση ? για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών υπό ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες στη συνέχεια θα εξετάσουμε με αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Επίσης μας ευχαρίστησε για την συνεισφορά μας στην ανθρωπιστική βοήθεια που οργανώνουμε και θα αποστείλουμε τις επόμενες μέρες και μάλιστα συνεννοηθήκαμε για το που και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η αποστολή».

 
Παράλληλα στο πλάνο της επίσκεψης υπάρχει και συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, προκειμένου οι κύριοι Βάμβουκας και Λαμπρινός να του θέσουν το θέμα της παραχώρησης των παραλιών που απασχολεί τους Δήμους της Κρήτης.