Δικαστικοί υπάλληλοι Χανίων: Με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα απονέμεται πιο γρήγορα η δικαιοσύνη;

17.03

Τη στιγμή που ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης που οδηγεί σε άλλες καταστάσεις τους αντίδικους, το ίδιο το Κράτος έρχεται να τους δώσει ακόμα μια σπρωξιά προς τα κάτω λένε οι δικαστικοί υπάλληλοι στα Χανιά αφού αν κάνει δεκτή την πρόταση της παγκόσμιας τράπεζας για κατάργηση του Εφετείου και συγχώνευση του Ειρηνοδικείου πρωτοδικείου, οι πολίτες θα περιμένουν περισσότερα από δύο χρόνια προκειμένου να μπουν στη δικαστική αίθουσα για να απονεμηθεί η δικαιοσύνη.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι πέραν των καταργήσεων και συγχωνεύσεων δεν ξέρουν τι μπορεί να σημαίνει για του εφέτες και τους υπαλλήλους του εφετείου αλλά και των λοιπών δικαστηρίων. Τη στιγμή που εκείνοι ζητούν προσλήψεις για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, έρχονται οι συγχωνεύσεις δηλαδή προστίθεται μεγαλύτερος όγκος δουλειάς προς διεκπεραίωση στον ίδιο αριθμό ατόμων.

Το Εφετείο Κρήτης στα Χανιά είναι ιστορικό τονίζουν οι υπάλληλοι αφού ιδρύθηκε ταυτόχρονα με την ίδρυση του ελεύθερου κρητικού κράτους το 1898 αλλά δεν εξυπηρετεί η παρουσία του μόνο συναισθηματικούς και ιστορικούς λόγους αλλά ουσιαστικούς για τους πολίτες.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί μεταξύ άλλων όπως η ψηφιοποίηση των δικογραφιών για να μπορεί με ένα κλικ να έχει πρόσβαση ο πολίτης, στην πανελλήνια εκλογοαπολογιστική συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 29 Νοεμβρίου έως 2 του Δεκέμβρη.