Γ. Μπέας: Τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει την ποινή για το σύρσιμο στα ΤΕΠ- Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό”

15.50

Στα χέρια του διοικητή του νοσοκομείου Χανίων βρίσκεται το πόρισμα της ΕΔΕ για το περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στα Επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων όπου μία Ταϊλανδή μόνιμη κάτοικος του νησιού, έχοντας χτυπήσει σοβαρά το γόνατο της, πεσμένη στο πάτωμα σερνόταν για να πάει στην τουαλέτα. Ο διοικητής του νοσοκομείου δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες του πορίσματος πριν καλέσει σε απολογία τη νοσηλεύτρια που φέρεται να είπε τη φράση που κατήγγειλε πολίτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή το «άστην να σέρνεται σαν το σκουλήκι αφού δε θέλει βοήθεια».

Ο διοικητής χαρακτηρίζει το περιστατικό μεμονωμένο που δεν αντιπροσωπεύει συνολικά την παρεχόμενη φροντίδα στους ασθενείς.

Τις επόμενες ημέρες ο διοικητής, Γιώργος Μπέας,  θα αποφασίσει το μέγεθος της ποινής που θα επιβάλει αλλά όλα θα εξαρτηθούν και από την απολογία των εμπλεκομένων στον ίδιο, βάση του πορίσματος.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο βίντεο είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου η ίδια η ασθενής ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν ήθελε βοήθεια από κανέναν για να πάει στην τουαλέτα, αλλά  ήταν αδύνατον να τα καταφέρει μόνη της αφού είχε σπάσει το γόνατο της.