Γιατί δε θέλουν οι ιδιοκτήτες των παιδικών σταθμών τις “νταντάδες της γειτονιάς”;

17.09

Έκλεισαν τους παιδικούς σταθμούς και πήγαν στην Αντιπεριφέρεια Χανίων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Οι ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κρήτη έκαναν λόγο για πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην καταβολή των voucher για τα παιδιά που δέχονται μέσω του ΕΣΠΑ με το Υπουργείο να τους ζητά να κάνουν υπομονή καθώς το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι νεοσύστατο και ελέγχει από την αρχή όλα τα χαρτιά των προδιαγραφών των παιδικών σταθμών σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Εκτός από την καταβολή των χρημάτων αυτών οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό αφού το ίδιο το Κράτος με τον θεσμό των νταντάδων της γειτονιάς τους οδηγεί προς τον γκρεμό αφού μια νέα γυναίκα θα τη συμφέρει να γίνει νταντά χωρίς προσόντα από το να εργαστεί σε παιδικό σταθμό.

Οι ιδιοκτήτες των παιδικών σταθμών τονίζουν ότι το Κράτος δεν ελέγχει τις νταντάδες της γειτονιάς οι οποίες πιλοτικά είναι 82 σε όλη τη χώρα για το τι μέτρα ασφαλείας υπάρχουν στο σπίτι τους, για το φαγητό που καθημερινά σερβίρουν στα μικρά παιδιά και ζητούν ελέγχους για το αν πληρούν τις προδιαγραφές τις οποίες οι σταθμοί οφείλουν να τηρούν.

Στα Χανιά, οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί είναι 30 και οι ιδιοκτήτες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Αντώνη Παπαδεράκη.