Γιατί λέει η Εκκλησία στον γάμο των ομόφυλων – Αμφιλόχιος: Η Δύση φταίει για τη σημερινή κοινωνία

17.04

Με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε τη θέση της η Εκκλησία της Κρήτης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει τη διαχρονική της αλήθεια η οποία δε διαμορφώνεται με όρους επικαιρότητας. Σέβεται το πρόσωπο και τις επιλογές του κάθε ανθρώπου και δεν απορρίπτει κανένα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε δικαιωματισμός και το κάθε κοινωνικό φαινόμενο πρέπει να καταξιώνεται ως θεσμός (…)»

 Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος που είναι και μέλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Η Εκκλησία λέει όχι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία και εξηγεί το γιατί.

Η Εκκλησία έχει την άποψη της και την εκφράζει ελεύθερα λέει ο κ. Αμφιλόχιος σε αντίθεση με τους πολιτικούς που δεν καλούνται να ψηφίσουν κατά συνείδηση και πιέζονται να συμφωνήσουν.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα για τη στήριξη του νομοσχεδίου λέει ο κ. Αμφιλόχιος  είναι πως η χώρα μας ανήκει στη Δύση και οφείλει να ακολουθήσει τις Ευρωπαϊκές επιταγές με τον ίδιο να καυτηριάζει με σκληρή γλώσσα τις δυτικές επιρροές.

Στο ερώτημα του γιατί όλη αυτή η συζήτηση γύρω από τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Αμφιλόχιος απάντησε, ότι οδηγούμαστε σε μια άφυλη κοινωνία, μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου τόνισε ότι αλλού πρέπει να στραφεί η προσοχή της κοινωνίας καθώς μέρα με τη μέρα η βία αυξάνεται κα καταλύονται αξίες και ήθη.