Η ΕΛΜΕ Χανίων κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τη σχολική βία πριν γίνουμε… Αμερική

18.16

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι καθηγητές για την αύξηση της βίας στα σχολεία. Στην τελευταία συνεδρίαση του το διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ συζήτησε το πρόβλημα. Το κλείσιμο των σχολείων μέσα στην πανδημία και η επιστροφή με μέτρα που δεν απέτρεψαν τη μετάδοση είχε ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση του φαινομένου της σχολικής βίας με τα αποτελέσματα να φαίνονται τώρα λένε οι καθηγητές.

Η επιστροφή στο σχολείο δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση για την πλειοψηφία των μαθητών με τους καθηγητές να παρατηρούν τεράστια μαθησιακά κενά στα παιδιά της τηλεκπαίδευσης σε οποιαδήποτε βαθμίδα.

Η ΕΛΜΕ Χανίων τονίζει πως η Πολιτεία, δε βλέπει καθόλου το πρόβλημα αλλά αντίθετα το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί σαν τα σχολεία να μην έκλεισαν ποτέ. ήδη στη γενική αγωγή παραμένουν περίπου 50 κενά. Άγνωστος είναι ο αριθμός στην ειδική αγωγή τονίζει ο κ. Μπέλμπας

Τα παιδιά πιέζονται και αγχώνονται στα σχολεία και ξεσπούν με βία λένε οι καθηγητές οι οποίοι παράλληλα ζητούν την πρόσληψη επιστατών όπως ήταν παλιά για να προσέχουν τι γίνεται στο προαύλιο όταν τα παιδιά είναι στις τάξεις.

Δυστυχώς οι εικόνες που βλέπουμε από την Αμερική με τη βία στα σχολεία από ανήλικους είναι μπροστά μας αν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.