Η ιστορία του οίκου μόδας Chanel μετά την Coco Chanel

14.08

Η Coco Chanel πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 1971, στην ηλικία των 87 ετών. Σχεδίαζε ακόμα κατά τη στιγμή του θανάτου της. Για παράδειγμα, στην περίοδο 1966 – 1969 σχεδίασε τις στολές των αεροσυνοδών για την Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ ο σχεδιαστής που την ακολούθησε ήταν ο Pierre Cardin. Μετά το θάνατό της, η ηγεσία της εταιρείας παραδόθηκε στους Yvonne Dudel, Jean Cazaubon, και Philippe Guibourge. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, ο Jacques Wertheimer αγόρασε την ελέγχουσα πλειοψηφία του Οίκου Chanel. Οι επικριτές δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, ποτέ δεν θα δοθεί μεγάλη προσοχή στην εταιρεία. Το 1974, η Chanel ξεκίνησε την Cristalle eau de toilette, η οποία είχε σχεδιαστεί όταν η Coco Chanel ήταν ζωντανή. Το 1978 η εταιρεία ξεκίνησε το λανσάρισμα της πρώτης μη-ραπτικής, της γραμμής έτοιμων ενδυμάτων της και την παγκόσμια διανομή των αξεσουάρ της.

Ο Alain Wertheimer, ο γιος του Jacques Wertheimer, ανέλαβε τον έλεγχο της Chanel SA το 1974. Στις ΗΠΑ, το Νο 5 της Chanel δεν πηγαίνει ακετά καλά σε πωλήσεις. Ο Alain ανανεώνει τις πωλήσεις του Chanel No.5, μειώνοντας τον αριθμό των καταστημάτων που φέρουν το άρωμα από 18.000 έως 12.000. Έχει αφαιρεθεί το άρωμα από τα ράφια των φαρμακείων, και επένδυσε εκατομμύρια δολάρια σε διαφήμιση για τα Chanel καλλυντικά. Αυτό εξασφάλισε μια μεγαλύτερη αίσθηση της έλλειψης και της αποκλειστικότητας για το No.5, και οι πωλήσεις του εκτοξεύθηκαν, καθώς η ζήτηση για το άρωμα αυξήθηκε. Πολλοί διάσημοι θα εγκρίνουν το άρωμα. Από τη Μέριλιν Μονρόε στην Audrey Tautou. Ψάχνοντας για ένα σχεδιαστή που θα μπορούσε να φέρει την ετικέτα σε νέα ύψη, έπεισε τον Karl Lagerfeld να τελειώσει το συμβόλαιό του με τον οίκο μόδας Chlo?.

Το 1983 ο Karl Lagerfeld ανέλαβε ως επικεφαλής σχεδιαστής για την Chanel. Όπως η Chanel, έψαξε στο παρελθόν την έμπνευση για τα σχέδιά του. Ενσωμάτωσε τα υφάσματα Chanel και τις λεπτομέρειες, όπως τουίντ, χρυσούς τόνους, και αλυσίδες. Ο Lagerfeld κράτησε ό, τι είχε την υπογραφή της Chanel, αλλά και βοήθησε να φέρει το εμπορικό σήμα στο σήμερα. Στις νεότερες συλλογές ο Lagerfeld επέλεξε να ξεφύγει από την αξιοπρεπή εμφάνιση της Chanel και άρχισε να πειραματίζεται με τα υφάσματα και στυλ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, περισσότερο από 40 Chanel μπουτίκ άνοιξαν σε όλο τον κόσμο. Το 1984, έγινε το λανσάρισμα ενός νέου αρώματος, προς τιμήν της ιδρύτριας της, Coco, κάτι που συνέχισε την επιτυχία της φίρμας. Το 1986, ο Οίκος Chanel θα συνάψει συμφωνία με ωρολογοποιίας και το 1987, το πρώτο ρολόι Chanel έκανε το ντεμπούτο του. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ο Alain μετακόμισε τα γραφεία της εταιρίας στη Νέα Υόρκη.

Το 1994, η Chanel ήταν ο πιο επικερδής γαλλικός οίκος μόδας. Το 1996 ξεκίνησε τα αρώματα Allure και τα Allure Homme το 1998. Η ετικέτα μαγιό Eres αγοράστηκε. Ο Οίκος Chanel ξεκίνησε την πρώτη σειρά περιποίησης δέρματος, την Pr?cision, το 1999. Την ίδια χρονιά, η Chanel ξεκίνησε μια συλλογή ταξιδιού, και στο πλαίσιο μιας σύμβασης άδειας χρήσης με τη Luxottica, εισήγαγε μια σειρά από γυαλιά ηλίου και σκελετούς γυαλιών. Το 2000 έγινε το λανσάρισμα του πρώτου unisex ρολογιού από τη Chanel, του J12. Το 2001, η ωρολογοποιία Bell & Ross αποκτήθηκε. Το ίδιο έτος, άνοιξαν οι Chanel boutiques που προσφέρουν επιλογές αξεσουάρ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Chanel επίσης ξεκίνησε μια μικρή επιλογή των ανδρικών ως μέρος των επιδείξεων της.

Το 2002, η Chanel λανσάρει το άρωμα Chance και η Paraffection, μια θυγατρική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 για να υποστηρίξει την κατασκευή μικρής κλίμακας, φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των Desrues για τη διακόσμηση και τα κουμπιά, των Lemarie για τα φτερά, Lesage για το κέντημα, Massaro για τη βιομηχανία υποδημάτων και Michel για καπέλα. Μια συλλογή pr?t-?-porter σχεδιάστηκε από τον Karl Lagerfeld.

Πλέον ο οίκος μόδας που δημιούργησε η Coco Chanel σχεδιάζει και εμπορεύεται με τεράστια επιτυχία μεγάλη γκάμα προϊόντων που γίνονται ανάρπαστα σε κάθε τους κυκλοφορία και βρίσκονται σε ιδιαίτερη προτίμηση ανάμεσα στο γυναικείο κοινό.

Μεταξύ αυτών και οι πάντα ξεχωριστές γυναικείες τσάντες Chanel που διακρίνονται για την κομψότητά τους, το μοναδικό σχεδιασμό και την υπέροχη αισθητική που κάθε γυναίκα δε γίνεται παρά να λατρέψει.

Μεγάλη ποικιλία σε ξεχωριστές τσάντες Chanel θα βρείτε στο tsantes24.gr τη No1 ελληνική ιστοσελίδα που συλλέγει, παρουσιάζει και συγκρίνει τσάντες από τα μεγαλύτερα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Σας δίνει έτσι τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε αγορά της τσάντας που σας ενδιαφέρει, μεταφερόμενοι στο ανάλογο ηλεκτρονικό κατάστημα και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην τελική τιμή αγοράς.