Καθολική προσομοίωση εκκένωσης χώρου στο Creta Maris Beach Resort

08.50

Την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2016, το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε για πέμπτη συνεχή χρονιά την ετήσια άσκηση εκκένωσης των χώρων του, συνοδευόμενη από διάλεξη του καθηγητή κ. Λέκκα.

Το φετινό σενάριο της άσκησης εκκένωσης αναφερόταν σε πραγματοποίηση σεισμού, με επακόλουθο την έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδήλωση φωτιάς σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς και κατάρρευση τοιχοποιίας με ύπαρξη τραυματιών. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το σύνολο των εργαζομένων, όσο και οι επισκέπτες συμμετείχαν στην άσκηση, προσφέροντάς της κατά αυτόν τον τρόπο την αντίστοιχη αληθοφάνεια και σοβαρότητα.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος  Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και είχε διάρκεια 37 λεπτά.

Στα πλαίσια της άσκησης, προηγήθηκε διάλεξη από τον Δρ. Λέκκα τη  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, με θέμα: «NaTech vs Hotels – Επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση σεισμών και πυρκαγιών σε ξενοδοχειακό περιβάλλον».

Σκοπός της ετήσιας άσκησης εκκένωσης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας του ξενοδοχείου και συνεπώς η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τη διάλεξη τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Διοίκησης του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και ο κ. Μαραυγάκης Μιχάλης, Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ν. Ηρακλείου.

Στην άσκηση συμμετείχαν ενεργά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, το Λιμενικό Χερσονήσου, το ΕΚΑΒ, το ιατρικό κέντρο Cretan Medicare, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης με τη Διοίκηση Π.Υ. Ν. Ηράκλειου και το 3ο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ο Ερυθρός Σταυρός με τους Σαμαρείτες Διασώστες και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου. Τέλος, την άσκηση παρακολούθησαν ως παρατηρητές ο ΕΟΤ – ΠΥΤ Κρήτης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας. 

 

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:
Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά (Maris Hotels) και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.