ΚΚΕ: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζουν τον λαό για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βιάννου

15.31

«Σκληρή» γλώσσα για Ηρακλειώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί σε ανακοίνωση της για το Κέντρο Υγείας Βιάννου η τοπική ΚΟΒΑ του ΚΚΕ.
Όπως επισημαίνει: «Οι  βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχελογιαννάκης, Βαρδάκης και Ηγουμενίδης εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες, μέσα από τη δημοσιοποίηση της επικοινωνίας τους με τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βιάννου, ως υπερασπιστές της λαϊκής Υγείας. Εμπαίζουν συνειδητά τον βιαννίτικο λαό. Καμία ντροπή δε νιώθουν, αναδεικνύοντας προβλήματα, όταν οι ίδιοι, με την ψήφο τους, έχουν μαυρίσει τη ζωή του λαού.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλά θρασείς. Από τη μια, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και οι συγκεκριμένοι, υπηρετούν την πολιτική που αποτελεί την αιτία των δεινών του λαού, την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, που τα δίνει όλα στα μονοπώλια και τσακίζει το λαό, κόβει μισθούς και συντάξεις, χαρατσώνει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ενώ αφήνει βιομήχανους και εφοπλιστές ανέγγιχτους, ρίχνει στα νύχια των τραπεζών τη λαϊκή κατοικία, σαρώνει κοινωνικές παροχές για να εξοικονομεί κρατικούς και κοινοτικούς πόρους για μεγαλοεπενδυτές και δανειστές, όλα για να έρθει η «ανάπτυξη» προς όφελος του κεφαλαίου, πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων, κι από την άλλη, προβάλλουν ως υπερασπιστές του λαού, βγάζοντας λάδι τη βάρβαρη πολιτική, την ΕΕ, το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Ο Βιαννίτικος λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να εμποδίσει παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει σήμερα:
-Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
-Πλήρης ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νομό, ενταγμένη στο ΕΣΥ, με ανάπτυξη Κέντρων Υγείας προσανατολισμένα στην πρόληψη.
-Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων προσωπικού στα Κέντρα Υγείας, σε αριθμό και ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική εργασία, αποκατάσταση μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μονιμοποίηση συμβασιούχων.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία, με ευθύνη του κράτους, για όλους τους ασθενείς, πιο ειδικά, χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
Με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να παλέψει από καλύτερη θέση για το σύνολο των αναγκών του, να φέρει ουσιαστικές ανατροπές προς όφελός του, με στόχο μια άλλη εξουσία και κοινωνία, στην οποία νόμος θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, και όχι το κέρδος, που θέλει την Υγεία πανάκριβο εμπόρευμα.».