Μέχρι την Παρασκευή η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών ΑμΕΑ στο Γυαλί Τζαμί

16.40

Με χαμόγελα, ζωγραφιές και χρώματα γέμισε ο εκθεσιακός χώρος στο Γυαλί Τζαμί στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μαθητών των ειδικών σχολείων των Χανίων αλλά και των κέντρων φροντίδας και απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες όπως του ΚΗΦΑΠ η Μεγαλόχαρη και του ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Το πρωί ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισκέφτηκε την έκθεση συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών για τις προσπάθειες τους.

Είναι πολύ σημαντική η εξωστρέφεια της καλλιτεχνίας των παιδιών με ειδικές ανάγκες μιας και για έναν πίνακα μπορεί να χρειαστούν και μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί αφού αυτός είναι και ο στόχος του μαθήματος. Τα έργα να δημιουργούνται από τα παιδιά με μια απλή καθοδήγηση από τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος σε ότι αφορά στον Δήμο Χανίων, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η κοινωνική υπηρεσία δήλωσαν ότι θα είναι αρωγοί σε ότι χρειάζεται για την ανάδειξη του έργου των παιδιών με ειδικές ανάγκες.