Μιχάλης Κουινέλης: Μιλάει για την Ήβη Αδάμου και όλα όσα αγαπάει σε εκείνη!

19.31

Ο coach της εκπομπής “The voice” είναι η πιο αγαπητή persona αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, από τους κορυφαίους μουσικούς του είδους του στη δισκογραφία κι ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες. Δικαιωματικά, ο Μιχάλης Κουνέλλης από τους Stavento ζει την καλύτερη περίοδο της ζωής του και μιλάει για αυτήν στο κυπριακό περιοδικό “Down Town” και τον Αλέξανδρο Πρίφτη. Ανάμεσα σε άλλα αποκαλύπτει όλα αυτά που αγαπάει στη σύντροφό του, Ήβη Αδάμου.

Πιστεύεις ότι, όπως είναι η δισκογραφία σήμερα στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να κάνει καριέρα αν κερδίσει το «The Voice»;
Κοίτα, αυτό είναι κάτι το οποίο μου το ρωτούν συχνά τα παιδιά στην ομάδα μου. Είναι περισσότερο υποψιασμένοι και καταλαβαίνουν ότι η τηλεόραση βοηθάει για να βγεις μπροστά και να κάνεις κάτι. Τους κοιτάζω στα μάτια και, από τη μία χαίρομαι που έχουμε τόσο καλές φωνές, όμως από την άλλη, σκέφτομαι πώς θα μπορέσουν όλες αυτές οι καλές φωνές να απορροφηθούν στον χώρο μας. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά τους εύχομαι να βρουν τα τραγούδια που θα τους αναδείξουν. Τότε θα βρουν την άκρη τους.

Πρακτικά, κάποτε υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στις δισκογραφικές και αυτό βοηθούσε πολύ στο να προωθήσει κάποιος τη δουλειά του, τώρα χρειάζεται πολλή προσωπική δουλειά. Ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να προσπαθήσει αρκετές φορές σε σχέση με κάποιον που ξεκινούσε πριν από 15 χρόνια.

Ποιον από τους τρεις coaches, αισθάνεσαι περισσότερο κοντά σου;
Δεν νιώθω κάποιον μακριά μου. Και με τους τρεις έχω άριστες σχέσεις και κάνουμε χαβαλέ. Και στα παρασκήνια αυτά γίνονται. Συνεννοούμαστε πολύ καλά και υπηρετούμε μία κατάσταση που έχει μεγάλο βάρος ευθύνης. Ευθύνη κυρίως απέναντι στα παιδιά που μας εμπιστεύονται.

Έχεις πει ότι η Αλεξανδρούπολη είναι το καταφύγιό σου. Πώς περνάς τον χρόνο σου εκεί; Έχεις φίλους;
Η Αλεξανδρούπολη είναι το σπίτι μου. Μένω και στην Αθήνα, αλλά το σπίτι μου είναι εκεί. Έχω φίλους από το σχολείο κιόλας και είναι η καλύτερή μου, όταν μαζευόμαστε σε κουτούκια και ταβερνούλες και πίνουμε κρασάκια και τσίπουρα. Η ζωή μου τσουλάει εκεί, όπως τσούλαγε πάντα. Εκεί είναι οι φίλοι και η οικογένειά μου.

Το γεγονός ότι η Ήβη Αδάμου μένει στην Αθήνα, δεν επηρεάζει τη σχέση σας;
Νομίζω ναι, αλλά μόνο προς το καλύτερο! Η απόσταση δυναμώνει τη σχέση, δεν την αφήνει να ρουτινιάσει. Σου λείπει ο άλλος πιο πολύ. Όποτε μπορώ κατεβαίνω εγώ και όποτε μπορεί έρχεται κι εκείνη αρκετά συχνά. Προτιμώ να μου λείπει συνέχεια η Ήβη, παρά να είμαστε συνέχεια μαζί και να κουραστούμε.

Πιστεύεις ότι τα «δύσκολα» βοηθούν τη σχέση, κάνοντάς μας να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο;
Αυτό ακριβώς! Νομίζω πως οι δυσκολίες ενώνουν τα ζευγάρια. Οι ευκολίες τα χωρίζουν. Στα δύσκολα φαίνεται το ήθος, η υπευθυνότητα και η αγάπη του κάθε ανθρώπου. Και η συνέπειά του, φυσικά. Έτσι δοκιμάζεται ο άλλος και «διαβάζεται» ευκολότερα και η συμπεριφορά του. Άσε που, με αυτό τον τρόπο, βλέπεις αν θες να είσαι με τον άλλον, αν υπάρχει ουσιαστικός λόγος που σας ενώνει.

Τι είναι αυτό που αγαπάς και εκτιμάς πιο πολύ στην Ήβη;
Τον επαγγελματισμό της, την προσέγγισή της στα πράγματα, το ότι είναι πολύ ώριμη, παρά το μικρό της ηλικίας της και ότι στα δύσκολα είναι αντράκι και αντεπεξέρχεται. Τη θεωρώ στήριγμά μου, γιατί μου απέδειξε ότι μπορείς να βασιστείς πάνω της σε μία δύσκολη κατάσταση. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Σε στεναχώρησαν ποτέ δημοσιεύματα που γράφτηκαν για τη σχέση σας;
Δεν έπεσα και στα πατώματα με κάποιες ανακρίβειες. Κοίτα, εγώ ήμουν εικονολήπτης σε δελτίο ειδήσεων, στην επαρχία. Δούλεψα με δημοσιογράφους και ξέρω τη δουλειά τους. Σε πληροφορώ ότι εκεί, παρόλο που είναι «επαρχία» και δεν είχαν την «αίγλη» του κέντρου, έκαναν πολύ καλό ρεπορτάζ. Έπαιρναν μία πληροφορία και πριν παίξει, την έψαχναν και το διασταύρωναν. Αυτούς τους δημοσιογράφους αγαπώ. Όταν εγώ είμαι στη διάθεση όλων, γιατί να μη με πάρουν;

Tο τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό. Πώς μπαίνουν κάποιοι έτσι πρόχειρα σε αυτή τη διαδικασία, η οποία μπορεί να σε προσβάλει μετά; Και βγαίνουν κι από πάνω, γιατί σου λένε: «μα λέω την άποψή μου!». Για να είσαι όμως εκεί, υπάρχει κάποιος λόγος. Προφανώς σε γουστάρει ο κόσμος και είσαι εκεί που είσαι. Κι αφού σε γουστάρει το κοινό, πες του την αλήθεια! Μάθε, ψάξε και πες την.

Φωτό: © Ολυμπία Κρασαγάκη, DOWN TOWN