Το πρώτο κρούσμα στον Δήμο Χανίων – Θετικό το πρώτο δείγμα

11.44

Δεν πρόλαβε να εφησυχαστεί η κοινωνία των Χανίων από το κρούσμα κορωνοϊού που αρχικά ανακοινώθηκε σε έναν 87χρονο στο Καστέλι και ένα νέο κρούσμα σε έναν 76χρονο έρχεται να υπενθυμίσει ότι ο κορωνοϊός υπάρχει ακόμα. Σε περίπτωση που και το δεύτερο τεστ βγει θετικό στον 76χρονο, πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο Χανίων. Ο 76χρονος παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες δύσπνοια και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο Χανίων τη Δευτέρα. Οι γιατροί του πήραν δείγμα το οποίο λίγες ώρες αργότερα βγήκε θετικό.

Πρόκειται για το 17ο κρούσμα στην Κρήτη και το δεύτερο στον νομό Χανίων και το πρώτο στον Δήμο. Ψυχραιμία και μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής ζήτησε από όλους ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο 76χρονος νοσηλεύεται απύρετος, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Διαδικασία η οποία σταμάτησε για τον 87χρονο από το Καστέλι, καθώς στο δεύτερο τεστ που του έγινε, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Λάθος συναγερμός λοιπόν και για τους οικείους του, καθώς πάρθηκε δείγμα από 11 κοντινά του πρόσωπα τα οποία βγήκαν επίσης αρνητικά. Δείγμα ελήφθη και από 54 εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο 87χρονος, με το αποτέλεσμα να είναι επίσης αρνητικό για όλους.

Ο 87χρονος θα παραμείνει στο νοσοκομείο Χανίων και για τη λήψη 3ου δείγματος.  Πάντως να θυμίσουμε πως και ο ιερέας από το Ρέθυμνο αρχικά είχε επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κορωνοϊού και στα επόμενα τεστ ήταν αρνητικός.