Νέα αναβολή για τα πλημμελήματα του Οίκου ευγηρίας στα Χανιά – Ρουσόπουλος: Δεν έχουμε πάρει τη δικογραφία

17.26

Τη δεύτερη της αναβολή μετρά η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων των 24 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά.  Τρεις από τους 24 κατηγορούμενους αιτήθηκαν την αναβολή λόγω απουσίας του δικηγόρου τους σε εκδίκαση άλλης υπόθεσης, δικηγόροι επίσης αιτήθηκαν αναβολή λόγω απουσίας των πελατών τους ενώ και από την πλευρά της υπεράσπισης κατηγορίας αιτήθηκε η αναβολή λόγω της εξέτασης του Συμβουλίου του Αρείου της αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος για τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η απόφαση αναμένεται εντός εξαμήνου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 24:

Παράβαση καθήκοντος

Πλαστογραφία

Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού

Ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών της μονάδας από την πλευρά του σημειώνει ότι εδώ και 10 μήνες έχει ζητήσει το υλικό της δικογραφίας αλλά δεν του έχει δοθεί ακόμα.

Παράλληλα η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη άσκησε κριτική και στην πρόσφατη επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στα Χανιά, λέγοντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών την οποία θέσπισε το Υπουργείο Εργασίας είναι μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη.

Να θυμίσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα η έρευνα για τη λειτουργία της μονάδας είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει κενή θέση για τη φιλοξενία ηλικιωμένου σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, ενώ εκκρεμεί η ποινική δίκη στην οποία κατηγορούνται 7 άτομα, η ιδιοκτήτρια και η συνιδιοκτήτρια της δομής, ο γενικός γιατρός και ο ψυχολόγος και τρεις εργαζόμενοι, ένας διοικητικός και 2 νοσηλεύτριες με τους τρεις πρώτους να έχουν προφυλακιστεί.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι συλληφθέντες σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται για δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων λόγω ελλιπούς φροντίδας για τη σίτιση και καθαριότητα τους, λόγω της αναίτιας λήψης ισχυρών ψυχοφαρμάκων για την καταστολή τους, ενώ στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι θάνατοι αυτοί είχαν απώτερο σκοπό την οικειοποίηση περιουσιακών στοιχείων των ηλικιωμένων.