Ο Χιου Τζάκμαν μιλάει για τη ζωή του με τον καρκίνο

15.39

Ο ηθοποιός, μίλησε αναλυτικά στο περιοδικό Who για τον καρκίνο του δέρματος, που του δημιούργησε ένα μελάνωμα. Ήταν τον Νοέμβριο του 2013, όταν πρόσεξε ένα σημάδι στη μύτη του, το οποίο νόμιζε ότι ήταν μία κηλίδα αίματος μετά από τραυματισμό που προκάλεσε στον εαυτό του, με τα σιδερένια νύχια του Wolverine, του ρόλου του στην ταινία «X-Men».

Ο σταρ, μίλησε ανοιχτά για την περιπέτεια υγείας του με σκοπό να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους ανθρώπους για να προστατευτούν από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

«Γύριζα τους "X-Men: Days Of Future Past" και η μακιγιέζ μου μου είπε" Έχεις μία μικρή κηλίδα αίματος επάνω στη μύτη σου" και της είπα: "Ναι το ξέρω ήταν από μία μάχη (στην ταινία) και τη χτύπησα κάπως". Και πιστέψτε με, τα 17 χρόνια που παίζω τον Wolverine είχα πολύ πιο μεγάλα σημάδια και κοψίματα. Είμαι πολύ αδέξιος με αυτές τα σιδερένια νύχια», είπε ο Τζάκμαν. Και συνέχισε: «Μία εβδομάδα αργότερα, η μακιγιέζ μου, μου το επεσήμανε ξανά. Και της απάντησα : "Ναι πρέπει να ξεράθηκε και να το ερέθισα στο μπάνιο! Αλλά μετά από μία εβδομάδα μου συνέστησε να πάω στον γιατρό».
Το ίδιο κανε και η σύζυγός του, Ντέμπορα Λη Φουρνές, που ανησύχησε και επέμενε να επισκεφτεί τον γιατρό: «"Πήγαινε να το δεις, πήγαινε να το δεις, πήγαινε να το δεις" μου έλεγε η σύζυγός μου, μέχρι που πήγα».

Πηγαίνοντας στον γιατρό, ο 47χρονος ηθοποιός πληροφορήθηκε ότι είχε βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, έναν από τους τρεις τύπους καρκίνου του δέρματος. «Πάντα είναι σοκαριστικό όταν ακούς τη λέξη "καρκίνος". Ωστόσο προσπαθούσα να παραμείνω ψύχραιμος μέχρι τη στιγμή που ο γιατρός μου, Δρ. Μάικλ Άλμπομ, μου εξήγησε αναλυτικά τι έχω. Ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω. Ότι θα μεγαλώσει και ότι πρέπει να το αφαιρέσω».

Τελικά, το πιο συγκλονιστικό ήταν ότι, ο Τζάκμαν εμφάνισε τέσσερις φορές καρκίνο του δέρματος, τους οποίους και αφαίρεσε τελικά, μέσα σε ένα διάστημα 18 μηνών. Τρεις καρκίνους στη μύτη και έναν στον ώμο του.Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι τη δεύτερη φορά που εμφάνισε καρκίνο, το σημάδι το πέρασε για φακίδα, ενώ την τρίτη η διαπίστωση έγινε επειδή παρατήρησε αίμα στη μύτη του. Μάλιστα την τρίτη φορά που εμφάνισε καρκίνο, μόλις είχε κάνει εξετάσεις -τρεις εβδομάδες πριν – και είχαν βγει καθαρές.

«Πηγαίνω κάθε τρεις μήνες για εξετάσεις. Αυτή είναι μία νέα πραγματικότητα για μένα. Ο γιατρός μου μου είπε ότι αν αυτός είναι ο σταυρός μου στη ζωή, είμαι πολύ τυχερός!».
Ο γιατρός του ηθοποιού, Michael Albom, επισημαίνει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι με ρωτούν πώς μοιάζει ο καρκίνος του δέρματος. Εγώ τους απαντώ, αν δείτε κάτι πάνω σας που σας φαίνεται παράξενο ή που μεγαλώνει, να πάτε να το τσεκάρετε. Επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Κάντε μία βιοψία αν χρειαστεί!»

toratora.gr