Οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια σε σεμινάριο του κέντρου πρόληψης Χανίων

17.44

Έναν πολύ ενδιαφέρον κύκλο σεμιναρίων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς που θα δηλώσουν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν, ο οποίος διοργανώνεται από το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Ο τίτλος του προγράμματος είναι  « Ενισχύοντας τους οικογενειακούς δεσμούς» και απευθύνεται σε όλους τους γονείς.

Οι γονείς θα συναντήσουν τους ειδικούς στο Κέντρο Πρόληψης Χανίων στην οδό Μιχελιδάκη 17 στο κέντρο των Χανίων και θα έχουν την ευκαιρία δωρεάν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα προβλήματα επικοινωνίας ανάμεσα τους αλλά και με τα παιδιά τους.

Η κα Τερεζάκη σημειώνει ότι αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι γονείς είναι ότι οι εποχές και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει και το πως μεγάλωσαν κάποιοι δεν είναι το μοτίβο στο οποίο πρέπει να πατήσουν για να μεγαλώσουν τα δικά τους τα παιδιά.

Το κάθε σεμινάριο θα μπορούν να παρακολουθήσουν 10 γονείς και όσο το ενδιαφέρον αυξάνεται τόσο θα προστίθενται νέοι κύκλοι σεμιναρίων από το Κέντρο Πρόληψης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου: 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους γονείς σε θέματα που επηρεάζουν τη συνοχή και το ψυχολογικό κλίμα της οικογένειας, πρόκειται να πραγματοποιήσει τη χρονική περίοδο από Φεβρουάριο   έως Μάρτιο 2022   σεμινάριο   γονέων   με   τίτλο  « Ενισχύοντας τους οικογενειακούς δεσμούς».

Στο σεμινάριο (διάρκειας 4 συναντήσεων) μέσω διαλόγου, μοιράσματος και ανταλλαγής εμπειριών θα συζητηθούν τα εξής θέματα :

1η   συνάντηση: Τετάρτη 23/02/2022, ώρα 9.30-11.30 « η   επικοινωνία   στην   οικογένεια».

2η συνάντηση: Τετάρτη 2/03/2022, ώρα 9.30-11.30 « η υγιής διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων».

3η συνάντηση: Τετάρτη 9/03/2022, ώρα 9.30 -11.30 « η σημαντικότητα των ορίων στις ενδοοικογενειακές σχέσεις».

4η συνάντηση: Τετάρτη 16/03/2022, ώρα 9.30-11.30 « οι παράγοντες που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, η συμμετοχή στο οποίο δεν ενέχει καμία οικονομική επιβάρυνση: οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούνκαθημερινά στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης 2821028166 και 2821051214 με τις συντονίστριες του προγράμματος:Τερεζάκη Αλεξάνδρα, Κοινωνιολόγος, Νυσταζάκη Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός, εργαζόμενες στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Χανίων. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Μιχελιδάκη 17 α΄όροφος. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας και θα τηρηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αλεξάνδρα Τερεζάκη – Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης – Κοινωνιολόγος