Προχωρούν γρήγορα οι εργασίες για την ψυχιατρική κλινική του ΓΝΧ

17.41

Και όμως αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η νέα ψυχιατρική κλινική του κληροδοτήματος Μαλινάκη στο νοσοκομείο Χανίων.

Πέντε μήνες μετά την τελετή θεμελίωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς αφού τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια από το κληροδότημα Μαλινάκη.

Να θυμίσουμε πως βάση της μελέτης στο κτήριο συνολικής έκτασης 1625 τμ προβλέπεται η κατασκευή 30 κλινών για τους ψυχιατρικά πάσχοντες, ενώ τώρα υπάρχουν σε λειτουργία λόγω και των εργασιών 14 κρεβάτια με τις επιπλέον ανάγκες που τυχόν παρουσιάζονται να καλύπτονται σε άλλες ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων της Κρήτης.

Να θυμίσουμε πως το κληροδότημα είναι 5.000.000 ευρώ ενώ το έργο συμβασιοποιήθηκε στα 2.700.000 ευρώ και έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το φθινόπωρο του 2024, αλλά ο εργολάβος Ζαχαρίας Πιστόπουλος δεσμεύεται για ολοκλήρωση νωρίτερα της νέας ψυχιατρικής κλινικής.

Ιδανικό θα ήταν να υπάρξουν και οι απαιτούμενες προσλήψεις για την εύρυθμη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής καθώς τώρα υπηρετούν στο ΓΝΧ μόλις 3 ψυχίατροι.

Να σημειωθεί πως το ποσό που υπολείπεται των 5.000.000 ευρώ θα διατεθεί για τον εξοπλισμό της νέας ψυχιατρικής κλινικής και για τις ανάγκες συντήρησης της, όταν απαιτηθεί.