Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τις εκλογές του Ιουνίου – Φτιάχνουν τα ψηφοδέλτια στα Χανιά

16.13

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας Χανίων από χτες στην αίθουσα του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου, καθώς ξεκίνησαν να στήνουν τους εκλογικούς σάκους με τα νέα ψηφοδέλτια που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες. Τα ψηφοδέλτια αναφέρονται σε 32 κόμματα και 2 μεμονωμένους υποψήφιους όπως αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα ο Άρειος Πάγος, ενώ αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 44 κόμματα.

Στα ψηφοδέλτια οι εκλογείς θα δουν πάλι τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών των κομμάτων όμως θα πρέπει να τα αγνοήσουν και να μη βάλουν σταυρό προτίμησης καθώς σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε μόνο κόμμα.

Οι πολίτες θα ψηφίσουν όπου ψήφισαν και στις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου, ωστόσο η πλατφόρμα του μάθε που ψηφίζεις του Υπουργείου Εσωτερικών θα είναι διαθέσιμη σε όποιον θέλει να το πιστοποιήσει.

Οι υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας και του Πρωτοδικείου ελπίζουν αυτή τη φορά να μη γίνουν τα λάθη της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης που παρατηρήθηκαν πολλά λάθη στους εκλογικούς καταλόγους από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και χρειάστηκε σε αρκετά εκλογικά τμήματα να μετρήσουν ξανά από την αρχή τις ψήφους και τους σταυρούς. Στις 25 Ιουνίου δε θα είναι οι ίδιοι καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε νέα κλήρωση.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν στα χέρια τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι τους σάκους.