“Δε θα έχουμε λάδι ούτε για το καντήλι” – Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

18.02

Εικονική πραγματικότητα χαρακτήρισαν οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων τις τιμές πώλησης που ακούν οι καταναλωτές για τους παραγωγούς ελαιολάδου. Υψηλές είναι για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέχρι τρεις γραμμές και αυτό που ζητούν είναι επιδότηση από το Κράτος στα 200 ευρώ το στρέμμα.

Σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης και στις αντιπεριφέρειες του νησιού κάνοντας λόγο για κοροϊδία και για οργανωμένο σχέδιο ερημοποίησης της υπαίθρου αφού ούτε τους εργάτες από το εξωτερικό εγκρίνουν τα συναρμόδια υπουργεία να έρθουν με πρόσκληση των παραγωγών και το αποτέλεσμα είναι να εγκαταλείπονται στην τύχη τους.

Οι αγρότες προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αν δεν εισακουστούν τονίζοντας αν φέτος φαντάζουν δύσκολα τα πράγματα, του χρόνου θα είναι χειρότερα. Παράλληλα ρίχνουν ευθύνες στο κράτος για ελλιπή δακοκτονία αλλά και για έλλειψη ενημέρωσης από τους γεωπόνους για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν με τις καλλιέργειες τους.

Οι αγρότες με ψήφισμα τους καλούν το Περιφερειακό συμβούλιο να αποδεχτεί τα αιτήματα τους και να τους στηρίξει.