“Μαϊμού” επενδυτής έπεισε 65χρονο Χανιώτη να του δώσει το εφάπαξ του

17.39

Και όμως θύμα εξαπάτησης έπεσε συνταξιούχος Σώματος Ασφαλείας. Πριν προλάβει να χαρεί τα χρήματα από το εφάπαξ του καθώς πριν από λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε βρέθηκε στον δρόμο του εκείνος που θέλησε να του αρπάξει.

 

Συγκεκριμένα ένας 65χρονος Χανιώτης σερφάροντας στο διαδίκτυο έπεσε στο προφίλ ενός 50χρονου ο οποίος συστηνόταν ως οικονομολόγος και σύμβουλος Επενδύσεων.

Το βιογραφικό του ήταν πλούσιο και οι φωτογραφίες που το συνόδευαν έδειχναν έναν άνθρωπο με γνωριμίες και εξαιρετικές σπουδές. Ο 65χρονος ήρθε σε επικοινωνία μαζί του με τον 50χρονο να βλέπει ότι το δόλωμα έπιασε και κατάφερε να πείσει τον συνταξιούχο να επενδύσει σύμφωνα με τις υποδείξεις του τού λίγο ούτε πολύ το σύνολο των οικονομιών του δηλαδή 100.000 ευρώ τα οποία προόριζε για τις σπουδές των παιδιών του.

Ο 50χρονος φαίνεται πως δεν έπιασε στα δίχτυα του μόνο τον 65χρονο αλλά αυτό είναι κάτι που το διερευνούν οι αρχές, καθώς ο συνταξιούχος κατάλαβε σχεδόν αμέσως ότι πρόκειται για απάτη αλλά ο δράστης είχε ήδη καταφέρει να πάρει τις 100.000 ευρώ.

Η απάτη καταγγέλθηκε στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος και οι αρχές κατάφεραν να καταλήξουν στον 50χρονο από τη Θεσσαλία και να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Προσοχή συνιστούν οι αρχές σε όλους καθώς βλέπουν καθημερινά πολίτες στο όνομα του κέρδους και των χρημάτων εξ ουρανού να χάνουν και τα σίγουρα που έχουν φυλαγμένα στην άκρη.