“Μην γράφετε στα social ότι θα λείπετε από το σπίτι” – Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ για τις γιορτές – “Θα είμαστε στους δρόμους”

18.23

Λίγο η ανεμελιά των εορτών ή και η βιασύνη για τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις, μεταφράζονται για κάποιους σε κατανάλωση αλκοόλ και οδήγηση, σε υπερβολική ταχύτητα και αντικανονικά προσπεράσματα.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά που είναι από τους κυριότερους παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός σε όλο το οδικό δίκτυο για ελέγχους.

Η διάθεση της υπηρεσίας δεν είναι τιμωρητική τόνισαν οι αρχές αλλά προληπτική, όμως στους οδηγούς δε θα χαριστούν οι παραβάσεις. Σκοπός είναι οι γιορτές να είναι χαρούμενες για όλες τις οικογένειες και να μην συμβεί κάποιο περιστατικό που θα προκαλέσει πόνο και θλίψη.

Και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα βρίσκεται σε επιφυλακή όπως και το ΕΚΑΒ με την ευχή να μη χρειαστεί η επέμβαση τους. Να σημειωθεί πως αλκοτέστ και έλεγχοι στους οδηγούς θα γίνονται και κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε δρόμους που μπορεί παραδοσιακά να μη στήνονται μπλόκα.

Παράλληλα, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων έδωσε συμβουλές προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στα τηλεφωνήματα και μηνύματα που θα δεχτούν ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης ενώ τα συστήματα ασφαλείας στο σπίτι τους θα αποτρέψουν τυχόν επίδοξους διαρρήκτες.