“Πόρτα” έφαγαν οι Δήμαρχοι της ενδοχώρας για το Ταμείο Ανάκαμψης – Όποιος πρόλαβε εντάχθηκε

15.28

Μόνο ο Δήμαρχος Χανίων και ο Αντιπεριφερειάρχης μπόρεσαν να φύγουν χαμογελαστοί από τη σημερινή σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης. Ο μητροπολιτικός δήμος του νομού ουσιαστικά πρόλαβε να εντάξει δύο έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά και την ανάπλαση των 30 τετραγώνων γύρω από το κέντρο στο ταμείο Ανάκαμψης, έργα που αναμένεται άμεσα η δημοπράτηση τους.

40 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης προορίζονται στην Περιφέρεια Κρήτης για την οδική ασφάλεια του επαρχιακού και παλιού εθνικού δικτύου σε όλο το νησί, ενώ η Περιφέρεια έχει αιτηθεί και 25 εκατομμύρια για τις ενεργειακές ανάγκες των ΤΟΕΒ. Ο κ. Καλογερής σημείωσε ότι και ο σταθμός επιβατών κρουαζιέρας πρέπει να χρηματοδοτηθεί καθώς η υπάρχουσα υποδομή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την υποδομή χιλιάδων επισκεπτών.

Από την άλλη πλευρά οι Δήμαρχοι της ενδοχώρας, Πλατανιά, Αποκόρωνα, Κισάμου, Καντάνου – Σελίνου και Σφακίων, έφυγαν απογοητευμένοι από τη σύσκεψη καθώς ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα έχει κλείσει και δε θα ενταχθούν νέες προτάσεις με την ενίσχυση των Δήμων λόγω του ενεργειακού κόστους να βγαίνει από τη συζήτηση καθώς δεν πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο.

Οι Δήμοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν τις ασφυκτικές προθεσμίες για να εντάξουν έργα ενώ το ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι και συνέχεια του Τρίτσης.