“Σου ετοιμάζω την κάσα..” είπε στον συνάδελφο του που τον συνέλαβε. – Αύριο απολογείται

16.08

Η περίπτωση για την οποία συνελήφθη ο Χανιώτης αστυνομικός για εκβίαση και δωροδοκία την περασμένη Κυριακή δεν είναι η μοναδική σύμφωνα με τις έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

 

Οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ λένε στην ανακοίνωση τους πως από τις έρευνες εντόπισαν 4 ακόμα θύματα της παράνομης δράσης του αστυνομικού, ενώ από χτες τουλάχιστον 10 είναι οι πολίτες που πήγαν αυτοβούλως να καταθέσουν για υποθέσεις δωροληψίας στις αστυνομικές διευθύνσεις του νησιού.

Να θυμίσουμε πως χτες το απόγευμα ο διοικητής τμήματος της ΑΔ Χανίων μαζί με τον γιο του επίσης αστυνομικό που υπηρετεί στην Αθήνα οδηγήθηκαν ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα. Από τον Ανακριτή πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί ενώ ο Εισαγγελέας άσκησε στον αστυνομικό δίωξη με την κατηγορία της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και της δωροδοκίας και στον γιο του δίωξη για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Σε ότι αφορά στη σύλληψη των δύο στο σπίτι τους την Κυριακή με αφορμή την καταγγελία επιχειρηματία ότι του ζήτησε χρήματα για να κερδίσει στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για καντίνα στους Αγίους Αποστόλους, η ανακοίνωση της αστυνομίας λέει ότι μια γυναίκα άφησε ένα φάκελο με 7.900 ευρώ στο γραμματοκιβώτιο της οικίας από όπου τον παρέλαβε ο γιος του αστυνομικού.

Πριν την έρευνα, ωστόσο, προηγήθηκε έντονος διάλογος, αλλά και σθεναρή αντίσταση από τον υψηλόβαθμο αστυνομικό, ο οποίος απειλούσε τους συναδέλφους του.

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@α και θα σε γ@@@ω και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», είπε χαρακτηριστικά προς συνάδελφό του, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Τέσσερις καταγγελίες έως τώρα σε βάρος του

Οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία σε βάρος του 53χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. τρεις ακόμη καταγγελίες.

Η πρώτη αφορά έναν δικηγόρο τον οποίο εκβίαζε ώστε να λύσει ένα προσωπικό του πρόβλημα ζητώντας του μεγάλο χρηματικό ποσό, η δεύτερη ιδιώτη από τον οποίο ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό ώστε να του σβήσει κλήση και η τρίτη καταγγελία προέρχεται από ιδιώτη που δεν άφηνε να προχωρήσει σε επισκευή του καμένου της σπιτιού μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να το αγοράσει ο ίδιος ο αστυνομικός σε εξευτελιστική τιμή.

Από την περίπτωση του δικηγόρου, ο αστυνομικός κατηγορείται ότι «άρπαξε» εκβιαστικά 120.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα του θύματος. Το θύμα, χειριζόμενος μια επαγγελματική υπόθεση, άρχισε να δέχεται απειλές από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Απευθύνθηκε στον νόμιμο προασπιστή των πολιτών, τον αστυνομικό, ώστε να τον προστατεύσει. Όμως εκείνος, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, κατάλαβε πως ο δικηγόρος δεν άντεχε την ψυχολογική πίεση και με απειλές τον ανάγκασε να του δώσει το υπέρογκο ποσό, ώστε δήθεν να μην επιτρέψει να τον βλάψουν.

Ενδιαφέρον έχει η υπόθεση του εκβιασμού μιας γυναίκας, η οποία είδε το σπίτι της να καταστρέφεται στην παλαιά πόλη των Χανίων από φωτιά. Η γυναίκα προσπαθούσε να το επισκευάσει, πλην όμως δεχόταν συνεχώς καταγγελίες για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Οι καταγγελίες αυτές προέρχονταν από τον ίδιο τον αξιωματικό, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο σε βάρος του 53χρονου.

Μάλιστα, απειλούσε την ίδια και όποιον μάστορα ερχόταν σπίτι της πως θα τους συλλάμβανε εάν έβλεπε να πραγματοποιούν εργασίες. Στόχος του, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ήταν να της πάρει το σπίτι «κοψοχρονιά». Η γυναίκα, όμως, στάθηκε τυχερή αφού αντιστάθηκε στις πιέσεις του 53χρονου και δεν προχώρησε στην πώληση.

Απολογείται αύριο

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί αναμένεται να δώσει τις εξηγήσεις του ο υψηλόβαθμος αστυνομικός στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ίδιος θα προσπαθήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα με αποδείξεις, όπως φέρεται να υποστηρίζει. Ενώπιον των αρχών θα βρίσκεται και ο γιος του, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος επίσης συνελήφθη μέσα στο σπίτι τη στιγμή που παραλάμβαναν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αυτό που ανέφεραν αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι πως η υπόθεση είναι «δεμένη» με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, καταθέσεις θυμάτων, προσημειωμένα χρήματα και έρευνες που ξεκινούν από τα μέσα Μαΐου, οπότε και έγινε η πρώτη καταγγελία σε βάρος του 53χρονου.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τη συμπλήρωση της δικογραφίας.

με πληροφορίες και από athensvoice