Σε έξαρση η ενδοσχολική βία στην Κρήτη – Νιώθουν μοναξιά οι μαθητές λέει ο Περιφερειακός Διευθυντής

16.51

Περιστατικά ενδοσχολικής βίας τα οποία οδήγησαν σε συλλήψεις ανηλίκων και των γονέων τους καταγράφηκαν τα προηγούμενα 24ωρα στην Κρήτη. Συγκεκριμένα σε Χανιά και Ηράκλειο σημειώθηκαν βίαια περιστατικά σε βάρος δύο 12χρονων αντίστοιχα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι κοντά στους μαθητές σημειώνει ο περιφερειακός διευθυντής ο οποίος στις επισκέψεις που μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει στα σχολεία διαπιστώνει μοναξιά στους μαθητές που εκδηλώνεται σε θυμό πολλές φορές.

Άλλη μια 12χρονη έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας από τρεις συμμαθήτριες της 12 και 13 ετών έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι. Οι τρεις μαθήτριες ξαφνικά άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν την συμμαθήτρια τους, φτάνοντας στο σημείο να την τραβήξουν από τα μαλλιά με μία εξ αυτών να τραβά και βίντεο το απαράδεκτο αυτό περιστατικό.

Στα Χανιά ένας 12χρονος έπεσε θύμα βίας από άλλους μαθητές τους οποίους έβρισε για να υποστηρίξει τον φίλο του τον οποίο οι δράστες έβριζαν για μέρες στο σχολείο. Η ομάδα των 15 ανηλίκων την είχε φυλαγμένη στον μαθητή της πρώτης γυμνασίου και στο σχόλασμα του σχολείου μόλις βγήκε από την πύλη τον κυνήγησαν πετώντας του πέτρες ενώ 4 άτομα τον κύκλωσαν και άρχισαν να τον κλωτσούν, ενώ ο ένας εξ αυτών τον έπιασε από τον λαιμό, όπως κατήγγειλε ο πατέρας του θύματος στις αρχές. Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα δεν το έχουμε ξαναδεί λέει ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο κ. Καρτσωνάκης με κλιμάκιο εκπαιδευτικών και ψυχολόγων έχουν ήδη επισκεφτεί σχολεία στην Ανατολική Κρήτη και προγραμματίζονται επισκέψεις και σε Χανιά και Ρέθυμνο. Στην επαφή τους με τα μέλη των 15μελών οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν στα παιδιά που είτε πέφτουν θύματα βίας είτε την προκαλούν, είτε και πολλές φορές μένουν αμέτοχα να βιώνουν προσωπική μοναξιά, εκτός των ωρών του μαθήματος.

Τα παιδιά είναι αρκετά ώριμα λέει ο κύριος Καρτσωνάκης με την έξαρση της βίας να είναι πολυπαραγοντική και θα πρέπει όλη η κοινωνία να ασχοληθεί με τον πρόβλημα προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα διαφορετικά θα κλιμακώνονται.

Τέλος ο κ. Καρτσωνάκης απαντά σε όσους λένε ότι οι καθηγητές έχουν απηυδήσει και σηκώνουν τα χέρια ψηλά προς τους παραβατικούς μαθητές.