Σε νέα διεύθυνση το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων – Αυξάνονται οι ωφελούμενοι..

17.21

Σχεδόν 3.000 άτομα εξυπηρετούνται σε μερίδες φαγητού και τρόφιμα από τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου και από τα συσσίτια της Μητρόπολης στα Χανιά. Οι ανάγκες δυστυχώς είναι τεράστιες και ολοένα και αυξάνονται σε μια οικονομικά γενικά εύρωστη πόλη. Η αρμόδια αντιδήμαρχος περιέγραψε την εικόνα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του κοινωνικού παντοπωλείου σε νέα διεύθυνση στο κέντρο της πόλης στη συμβολή των οδών Γρηγορίου 5ου και Κ. Σφακιανάκη. Εδώ και πολλούς μήνες η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου  αναζητούσε νέο χώρο μετά από τη μη ανανέωση της σύμβασης ενοικίου στην οδό Περίδου στο ακίνητο της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου η οποία θέλει να το  χρησιμοποιήσει για δικές της ανάγκες.

Καθώς οι κοινωνικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες η κοινωνική υπηρεσία θα ανανεώσει τη λίστα των ωφελούμενων και θα καλέσει παλιούς και νέους εκ νέου το επόμενο διάστημα να κάνουν αίτηση.

Τη διαχείριση των κονδυλίων της σίτισης του δήμου με την πρόσληψη 7 εργαζομένων έχει αναλάβει το ΚΕΚ Διάσταση καθώς οι πιστώσεις προκύπτουν από το ΕΣΠΑ. Χωρίς τρόφιμα βέβαια δεν υπάρχει παντοπωλείο και αυτά προκύπτουν όπως είπε ο κ. Κουλιεράκης από χρηματοδότηση του Δήμου Χανίων, από ιδιώτες χορηγούς, ενώ το συσσίτιο παρέχεται από τη Μητρόπολη με υπαλλήλους που πληρώνει το πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχήθηκε όσο περνά ο καιρός οι ανάγκες αντί να αυξάνονται να λιγοστεύουν για τη σίτιση των ωφελούμενων.