Συνταξιοδοτούνται οι παιδοχειρουργοί του ΠΑΓΝΗ και τους καλύπτουν με εκείνους του ΓΝΧ

17.16

Φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης οι παιδοχειρουργοί στο ΠΑΓΝΗ και για να καλύψει το κενό το Υπουργείο Υγείας και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια σκέφτηκαν ως λύση τη μετακίνηση των γιατρών της ειδικότητας από το νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Δυπεάρχης  Κρήτης κάλεσε τους δύο παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου Χανίων και τους ζήτησε να καλύψουν από 5 εφημερίες τον μήνα στο ΠΑΓΝΗ.

Αντί να προσλαμβάνουμε γιατρούς τους εξαναγκάζουμε σε παραίτηση τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Χανίων, αφού οι δύο παιδοχειρουργοί έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να παραιτηθούν αν δεν παρθεί πίσω αυτή η απόφαση από την 7η ΥΠΕ.

Το νοσοκομείο Χανίων διαθέτει τρεις οργανικές θέσεις παιδοχειρούργων οι οποίες όμως είναι κενές καθώς η μια παιδοχειρούγος έχει οργανική στο ΠΑΓΝΗ, ενώ ο δεύτερος γιατρός με αυτή την ειδικότητα είναι συμβασιούχος. Σε περίπτωση που οι γιατροί μετακινηθούν για τις εφημερίες στο Ηράκλειο σημαίνει πως μεγαλύτερο κενό θα παρουσιαστεί στο νοσοκομείο Χανίων ενώ και οι εφημερίες στο ΠΑΓΝΗ δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα.

Κάπως έτσι γίνεται η ιδιωτικοποίηση του συστήματος τονίζει ο κ. Γραμματικόπουλος προειδοποιώντας ότι η πίεση που ασκείται στους γιατρούς θα φανεί και το επόμενο διάστημα καθώς είναι στα όρια τους και εδώ και καιρό ψάχνουν θέσεις στο εξωτερικό ή και σε άλλα νοσοκομεία εκτός Κρήτης που υπάρχουν καλύτερες συνθήκες.