ΒΙΝΤΕΟ: "Θερμή" υποδοχή στον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο στο Ηράκλειο

08.43

Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε σήμερα  στο Ηράκλειο ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρουγκαλος . Ο Υπουργός Εργασίας τα… άκουσε για τα καλά από εκπροσώπους φορέων που συγκεντρώθηκαν έξω από το ΕΒΕΗ εκφράζοντας με πανό και συνθήματα την αντίθεση  τους στη μνημονική πολιτική της κυβέρνησης…

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε όταν ο υπουργός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους συγκεντρωμένους ήταν το γεγονός ότι μόλις ο κ. Κατρούγκαλος πλησίασε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τού άπλωσε το χέρι να τον χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, επιδεικτικά, απέφυγε να σφίξει το χέρι του Υπουργού.

Ρεπορτάζ Ελένη Γκοντέ

 

Νωρίτερα  ο κος κατρούγκαλος είχε συνάντηση στη Λότζια με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Απόψε στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα: «Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις».

Αύριο Κυριακή  ο κ. Κατρούγκαλος θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο και θα μιλήσει στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ερμής», με θέμα: «Τι νομοθετήθηκε σε Φορολογικό – Ασφαλιστικό, τι θέλουμε για τα Εργασιακά δικαιώματα».

Πάντως όπως ξεκαθαρίζει στην εφημερίδα Είδηση ο Γιώργος Κατρουγκαλος, με αφορμή σχετική αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη την περασμένη εβδομάδα.«Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα»

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δίνει το λόγο στους πολίτες για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας. Διευκρινίζει όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις διαδικασίες της Βουλής.

Σχετικά με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η εκλογή Προέδρου δε λεει κάτι από μόνη της, «είναι όμως ένα κομμάτι του ψηφιδωτού μιας συνολικής αλλαγής που θα προτάξει για το πολιτικό σύστημα».

Ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι ένα θέμα που δεν θέτει καν το ΔΝΤ.’

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις τονίζει ότι «η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική. Στο ποιο όργανο θα αποφασίζει στο δικαίωμα για απεργία… Η συζήτηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων δεν φαίνεται να μας οδηγεί σε δυσάρεστες εκπλήξεις».