ΒΙΝΤΕΟ:Προφυλακιστέα η οικογένεια του Κρητικού «βαρόνου» της κοκαΐνης

07.54

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη  η οικογένεια του Κρητικού "βαρώνου" της κοκαΐνης μετά την απολογία της στον ανακριτή, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο παππούς.

Η μητέρα και ο γιος ξέσπασαν σε κλάματα με το που άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου.

Θυμίζουμε πως πρώτος στο γραφείο του Ανακριτή μπήκε ο 42χρονος που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος κοκαΐνης και "πυρήνας" του καλά οργανωμένου κυκλώματος

Σύμφωνα με τις αρχές η οικογένεια για να διαφυλάξει την πολύτιμη σκόνη, την είχε κρύψει σε ένα λάκκο μέσα σε ελαιώνα ιδιοκτησίας τους. Οι αστυνομικοί μάλιστα αναγκάστηκαν να σκάβουν για παραπάνω από 8 ώρες μέχρις ότου να φέρουν στο φως τα ναρκωτικά.

 Ο συνήγορος του Κρητικού «βαρώνου» της κοκαΐνης  κ. Διονύσης Βέρρας υποστηρίζει πως ο 42χρονος είναι ένας ψυχικά άρρωστος άνθρωπος που καταπιέζει και απειλεί την οικογένειά του προς όφελος των δικών του παράνομων δραστηριοτήτων.
 
Ο εγκέφαλος της οικογενειακής επιχείρησης, που ήταν γνώριμο πρόσωπο των αρχών, φέρεται να ξεκίνησε την δράση του πριν από 10 με 15 χρόνια, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε τεθεί για τα καλά στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Κρήτη κατάφεραν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο.

Μετά από πολύμηνη έρευνα οι άνδρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου