ΒΙΝΤΕΟ:Στη κορυφή των Regional Media Awards 2016 η εκπομπή «Γκρεμνά και Γέυσεις» από τη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης

20.08

Μεγάλη βραδιά αποψε για την Νέα Τηλεόραση Κρητης, καθώς η εκπομπή του σταθμού "Γκρεμνα και Γεύσεις" με την Ευτυχία Πενταρακη και τον οπερατέρ Νωντα Κουκλάκη πήρε το βραβείο Silver στην ενότητα ΤV, κατηγορία Vertical Content Regional Media Awards 2016 που απονέμονται στα περιφερειακά μέσα της χώρας.

Η εκπομπή που βραβεύτηκε είναι αυτή που γυρίστηκε στο μαρτυρικό χωριό Κουστογερακο του Ανατολικού Σελινου.

Η τελετή εγινε στο gazerte στο Γκάζι και την Νέα Τηλεόραση εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Καπνισάκης και ο διευθυντής Μarketing Νίκος Γκουσιοπουλος.
 

 Η στιγμή της απονομής με το Νίκο Γκουσιόπουλο και όλους τους βραβευμένους επί σκηνής

Το ένατο βραβείο για την Ευτυχία!

Η Ευτυχία Πενταρακη εχει διακριθεί για τη δουλεια της πολλές φορές στο παρελθόν.

Της εχει απονεμηθεί τιμητική διάκριση απο την ΕΣΗΕΑ επειδη εξετέλεσε με ηρωισμό και αυταπάρνηση το δημοσιογραφικό της καθήκον στο πόλεμο κατα του Ιράκ το 2003, εχει λάβει την τεταρτη θεση στα βραβεία των πολεμικών ανταποκριτών Bayeux Calvados στο Bayeux της Γαλλίας, εχει τιμηθεί απο το Λυκειο Ελληνίδων για την θαρραλέα κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ, απο τους γιατρούς του κόσμου επισης για την κάλυψη του πόλεμου στο Ιράκ, απο τον εκδοτικό οικο ΠΑΠΥΡΟΣ με το βραβείο προσώπων που υπηρετούν μια "ιδέα" και συγκεκριμένα για την έγκαιρη και αντικειμενική της ενημέρωση, εχει λάβει το χρυσό μετάλλιο της ένωσης Αγιοπαρασκευουσιων Κρήνης Μικρας Ασίας η ποια την εχει ανακηρυξει σε επίτιμο μέλος της για την θαρραλέα και ψύχραιμη στάση της στον πόλεμο του Ιράκ ενώ εχει λαβει έπαινο απο τον Ομιλο Uneaco Πειραιώς και Νήσων για την συμμετοχή της στην εκδηλωση "Ταξιδευοντας στα κύματα του Αιγαίου και της Κρητης" ενώ εχει τιμηθεί κι απο τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλαδος (ΟΦΣΕ) για το μήνυμα αγάπης κι ελπίδας που μετέφερε στα Ψαρά. Απο τον ΟΦΣΕ εχει τιμηθεί επισης για τη συμμετοχή της στην εκδηλωση "Αμοργος 2001"

Οδοιπορικό στο Κουστογέρακο, το μαρτυρικό χωριό του Ανατολικού Σελίνου Χανίων

 Το μαρτυρικό Κουστογέρακο στην επαρχία του Ανατολικού Σελίνου στα Χανιά, η αλήθεια είναι πως είχε δυσκολίες, αλλά οι δυσκολίες ήταν που έκαναν την εκπομπή αυτή ξεχωριστή.

Η απόφαση ήταν να περπατήσουμε μέχρι το Μιτάτο της Αχλάδας, με έναν γνώστη της ιστορίας της περιοχής και έμπειρο ορειβάτη, προκειμένου να μας πει όταν φτάσουμε εκεί τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανατίναξη του Μιτάτου από τους Γερμανούς και να επιστρέψουμε στο χωριό όπου κάτοικοι που έζησαν τις θηριωδίες των Ναζί να μας περιγράψουν όσα έζησαν.

Το να «περπατήσουμε» όμως μέχρι την Αχλάδα δεν ήταν απλή υπόθεση. Ξεκινήσαμε από τα Χανιά 04.00 τα ξημερώματα, φτάσαμε εκεί που τελειώνει ο δρόμος έξω από το χωρίο Κουστογέρακο και με το χάραμα αρχίσαμε το περπάτημα. Χρειαστήκαν 4 ώρες ανάβαση μέχρι να φτάσουμε στα 1.600 μέτρα, στη θέση Βορινός της Κουστογερακιώτικης Μαδάρας, σημείο που βρίσκεται το Μιτάτο.
 

Μόνο που το μονοπάτι που επέλεξαν οι δύο συνοδοιπόροι μου και έμπειροι ορειβάτες, δεν ήταν το Ε4 που πολλοί περιπατητές επιλέγουν να διασχίζουν, αλλά ένα παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες και οι κτηνοτρόφοι και εδώ και πολλά χρόνια κανείς πλέον δεν διασχίζει. Ένα ανύπαρκτο μονοπάτι που βρίσκεται στο χείλος ενός γκρεμού κάτι που έκανε την ανάβαση ακόμα πιο δύσκολη.

Στο Μιτάτο κάναμε την συνέντευξη με τον Μανώλη Πενταράκη ο οποίος μας έπαιξε στο θιαμπόλι, το μουσικό όργανο των βοσκών, το τραγούδι «πότε θα κάνει ξαστεριά» και πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής, άλλες τέσσερις ώρες αυτή τη φορά, ακόμα πιο δύσκολες λόγω κατάβασης.

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε στο Κουστογέρακο με τις συνεντεύξεις των κατοίκων, ενώ ένας ακόμη οπερατέρ της Νέας Τηλεόρασης ο Γιάννης Χαιρεκάκης ήταν από νωρίς εκεί και είχε κάνει τα απαραίτητα πλάνα του χωριού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19.00

Δείτε εδώ την εκπομπή: