Θα γίνει νομοθετική ρύθμιση για να αναβαθμιστεί το δημοτικό στην Κάνδανο είπε ο Στ. Πέτσας

14.57

Τη δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τα δημοτικά σχολεία στους ορεινούς Δήμους να παραμένουν 6/θέσια, απέσπασε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο αντιδήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου, Μιχάλης Μπικάκης. Ο κ. Μπικάκης έδωσε το παρόν στη συνεδρίαση της επιτροπής της ΚΕΔΕ για τα προβλήματα των ορεινών Δήμων που διεξήχθη στον Δήμο Νότιου Πηλίου.

Σε ότι αφορά στις υποβαθμίσεις σχολείων σε ορεινούς Δήμους στη χώρα, ο κ. Μπικάκης διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε άλλος Δήμος από τους 31 που συμμετείχαν με αντίστοιχο πρόβλημα.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνεδρίασης που ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης του πρωθυπουργού τον Μάιο με τους Δημάρχους των ορεινών Δήμων στην Αθήνα, ώστε η επιτροπή της ΚΕΔΕ να ταξινομήσει τις προτεραιότητες που τέθηκαν, ο κ. Μπικάκης σημείωσε ότι κοινό πρόβλημα όλων των Δήμων είναι η υποστελέχωση τους.

Τέλος, τη λίστα των προβλημάτων  συμπληρώνει και το ζήτημα των υποχρηματοδοτήσεων αλλά και της έλλειψης γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία της Παλιόχωρας και της Σούγιας.