«Θερμοκήπιο Επιχειρηματικότητας» από 4 έως 6 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο

15.09

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα, πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία.
Στο πλαίσιο του «Έτους Αμερικής 2016», το Επιμελητηρίου Ηρακλείου στηρίζει και φιλοξενεί, 4-6 Νοεμβρίου, τη διοργάνωση του 3ήμερου «Θερμοκηπίου Επιχειρηματικότητας» GreenHouse by Venture Garden, το οποίο σκοπεύει να φέρει σε επαφή νέους και δυνητικούς επιχειρηματίες και να τους εξοικειώσει με την επιχειρηματικότητα.
Το εργαστήριο που υλοποιείται από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece περιλαμβάνει την εμπέδωση  βασικών επιχειρηματικών εννοιών, όπως η ιδέα, το ρίσκο, η έρευνα αγοράς και το κέρδος, την προσομοίωση με τη λειτουργία εταιριών σε συνεργασία με τους μέντορες, καθώς και τελικές παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες.
Το VentureGarden έχει περισσότερα από 400 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative έχει καταφέρει να υποστηρίξει τα τελευταία 3 χρόνια σημαντικό αριθμό επιχειρηματιών και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία THE HELLENIC INITIATIVE  η οποία εγκαινίασε τη συνεργασία της με το Επιμελητήριο Ηρακλείου τον περασμένο Ιούνιο, είναι διεθνής μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2012 από εξέχοντα μέλη της Ελληνικής Διασποράς στις ΗΠΑ, ως ανταπόκριση στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Στόχο έχει τη διοχέτευση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση οργανισμών που υποστηρίζουν και κινητοποιούν την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις που θα διασφαλίσουν τη μακρόχρονη ευημερία της χώρας.