Τρία μωρά παρένθετων γυναικών στην αγκαλιά των γονιών τους στο ΓΝΧ

17.59

Από τα 9 βρέφη που βρίσκονταν αρχικά στη μονάδα νεογνών από σήμερα θα μείνουν 2, καθώς το πρωί ο Εισαγγελέας Χανίων μετά την ταυτοποίηση δειγμάτων dna έδωσε την εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου, να παραδώσει ακόμα τρία μωρά στους γονείς τους. Από νωρίς το πρωί ένα ζευγάρι Ελλήνων από την ηπειρωτική Ελλάδα πήραν το παιδάκι τους στην αγκαλιά τους το οποίο γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα η οποία συνεργαζόταν με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, το οποίο κατηγορείται για εμπορία βρεφών και ωαρίων. Ένα ζευγάρι από τη Βρετανί παρέλαβε τα δίδυμα παιδιά τους.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα δύο ζευγάρια από την Αυστραλία και ένα από την Ιταλία παρέλαβαν συνολικά 4 βρέφη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται ένα ζευγάρι Ιταλών να παραλάβει το ένα από τα δύο μωρά της μονάδας καθώς το  γενετικό υλικό τους ταυτοποιήθηκε με εκείνο του μωρού.

Το 9ο μωράκι που απομένει στη μονάδα, είναι και το πρώτο αυτό δηλαδή του οποίου η παρένθετη μητέρα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και έτσι ξεκίνησε και η σύλληψη των υπόλοιπων 8 φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση από τους οποίους προφυλακίστηκαν οι δύο γιατροί, η μία υπάλληλος του κέντρου και μια αλλοδαπή ως μεσίτρια εύρεσης των παρένθετων μητέρων. Από την αρχή της ανάκρισης η παρένθετη αυτή μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστηρίζει πως το μωρό είναι δικό της, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα το μωρό παραμένει στην μονάδα νεογνών.

Τις επόμενες ημέρες υπάρχουν πληροφορίες ότι και άλλες παρένθετες μητέρες θα επισκεφτούν το νοσοκομείο Χανίων καθώς ο καιρός έφτασε για να γεννήσουν και οι γονείς που έχουν δώσει το γενετικό τους υλικό, αγωνιούν για την όλη διαδικασία για την οποία υπάρχει η νομική οδός για την κατοχύρωση της μητρότητας και πατρότητας των βρεφών.