Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Open Mall στα Χανιά από την οδό Κριάρη

16.41

Ξεκίνησαν από την οδό Κριάρη οι εργασίες για τη δημιουργία του ανοικτού open mall των Χανίων περιμετρικά της Πλατείας 1866. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και σκοπεύει να πεζοδρομήσει τους γύρω δρόμους της πλατείας και να προσδώσει σε δεύτερη φάση μια ομοιομορφία στις προσόψεις των καταστημάτων για να μοιάζει η περιοχή με ανοικτό κέντρο εμπορίου.

 

Στους δρόμους που θα εκτελούνται οι εργασίες προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στόχος για τον Δήμο είναι στα τέλη του Ιούλη να έχουν ολοκληρωθεί οι αναπλάσεις σε δρόμους και πεζοδρόμια στη μία πλευρά της πλατείας μέχρι να ξεκινήσουν και στη δυτική πλευρά.

Να σημειωθεί πως οι δρόμοι μετά την πλακόστρωση τους θα είναι ήπιας κυκλοφορίας στους οποίους προβλέπονται θέσεις στάθμευσης μόνο για τους μόνιμους κατοίκους και για φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων, κάτι που προβληματίζει τους επιχειρηματίες του κέντρου για το που θα βρίσκουν θέσεις στάθμευσης.

Οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία του ανοιχτού κέντρου εμπορίου σε ότι αφορά στους δρόμους και τα πεζοδρόμια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.