Βίντεο:Θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά – Διπλασιάστηκαν τα δυστυχήματα στην Κρήτη

16.14

Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο 8ο χλμ Χανίων Κισσάμου μεταξύ Γαλατά και Πλατανιά όταν το  Ι.Χ αγροτικό όχημα που οδηγούσε  ξέφυγε από την πορεία του , πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες . Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον 55χχρονο ερευνώνται από τις αρχές των Χανίων.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τη δυσάρεστη αυτή είδηση με τα στοιχεία να δείχνουν πως η κατάσταση φέτος στην Κρήτη με τα δυστυχήματα έχει χειροτερέψει άρδην. Κι αυτό γιατί φέτος από την αρχή του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους 16 συνάνθρωποί μας  εκ των οποίων 11 άνδρες , ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι τα θύματα ήταν 8. Κοντολογίς  φέτος υπήρξε διπλασιασμός των θανατηφόρων τροχαίων στο νησί.

Από τα 16 θανατηφόρα  τα 5 σημειώθηκαν στα Χανιά , τα 2 στο Ρέθυμνο , τα 3 στο Ηράκλειο και τα 6 στο Λασίθι.

Αυτό που επίσης προκαλεί αλγεινή εντύπωση φέτος είναι πως και τα 16 θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη δεν ήταν αποτέλεσμα σύγκρουσης αλλά εκτρόπων.

Φέτος η συντριπτική πλειονότητα των θανατηφόρων τροχαίων και συγκεκριμένα 13 έχουν συμβεί στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Κρήτης .