Βίντεο: Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου Βουκολιών

15.11

Μόλις από τη δεύτερη μέρα λειτουργίας οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών ανάρτησαν πανό και προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Η ένταση μάλιστα κορυφώθηκε όταν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου προσπάθησε να κόψει το λουκέτο με τροχό, εν τέλει κατόπιν συζήτησης οι μαθητές υποχώρησαν και άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες με αποτέλεσμα η κατάληψη να λήξει.

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών αποτρέποντας καθηγητές και μέρος μαθητών να μπουν στο σχολείο. Νωρίς το πρωί μάλιστα κλείδωσαν την πόρτα με λουκέτο και ύψωσαν πανό κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με τους διευθυντές των δύο σχολείων η πρωτοβουλία για κατάληψη φέρεται να προέρχεται από κάποιους γονείς, οι οποίοι φέρονται να μπλόκαραν την είσοδο του σχολείου, μαζί με μέρος των μαθητών.

Οι υπόλοιποι μαθητές αποχώρησαν, ενώ ο Δ/ντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς τους Προϊσταμένους Εκπαίδευσης αλλά και την αστυνομία.

Στα σχολεία βρέθηκε περιπολικό και κάλεσε στο τμήμα τη μητέρα, που με βάση τις μηνύσεις των εκπαιδευτικών παρότρυνε τα παιδιά να μην φορέσουν μάσκες.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βουκολιών όταν η τεχνική υπηρεσία προσπάθησε να κόψει με τροχό το λουκέτο.

Μετά από προσπάθεια των καθηγητών να πείσουν τους μαθητές  να ανοίξουν τις πόρτες συμφωνήθηκε ότι οι πόρτες θα ανοίξουν στις 12 με την άφιξη των λεωφορείων που θα παραλάβουν τα παιδιά.

Για αύριο έχουν κληθεί γονείς και το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη επαναλειτουργία του σχολείου..