ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Κισάμου: Στα τέλη Αυγούστου οι προκατασκευασμένες αίθουσες

15.30

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προγραμματισμένη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 7 του Σεπτέμβρη. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά με τον κορωνοϊό οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία τους μετά από μια πρωτόγνωρη σχολική χρονιά που προηγήθηκε με τηλε-εκπαίδευση και μαθήματα εκ περιτροπής με τους μαθητές των Λυκείων της Κισάμου να έρχονται αντιμέτωποι και με ένα επιπλέον πρόβλημα. Αυτό των μαθημάτων σε προκατασκευασμένες αίθουσες οι οποίες αναμένονται στα τέλη Αυγούστου.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή των νέων σχολικών κτηρίων που θα στεγάσουν το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, ο φάκελος βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας και παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και το ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους.

Παράλληλα το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου όπου αυτές απαιτούνται για να είναι όλα έτοιμα τη νέα σχολική χρονιά, η οποία θα εξελιχθεί ανάλογα με τα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού.