Για 6 μέρες θα ψεκάζει τον κορωνοϊό ο Δήμος Χανίων

15.20

Από τις 7:30 το πρωί ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στον Δήμο Χανίων για την απολύμανση των δημόσιων χώρων. Πρόκειται για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19, σε συνέχεια των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τα οποία αποφάσισε ο Δήμαρχος Χανίων. Σήμερα τα συνεργεία βρέθηκαν στο Ενετικό Λιμάνι και στα στενά της παλιάς πόλης καθώς και στην Σπλάντζια.

Καθημερινά θα γίνονται απολυμάνσεις σε κεντρικές πλατείες του Δήμου, Δημοτικές υπηρεσίες και Δομές ενώ απολύμανση θα γίνει και στο Γηροκομείο Χανίων. Παράλληλα τα συνεργεία θα βρεθούν και σε δημοτικές ενότητες.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος αποφάσισε τη δωρεάν διανομή μασκών και αντισηπτικών στους ωφελούμενους του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.. μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ θα διανεμηθούν προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά σε ευάλωτες ομάδες.

Παράλληλα όσοι χρήζουν ψυχολογικής στήριξης μπορούν να απευθυνθούν σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Δήμου Χανίων στα τηλέφωνα: 2821 3 41693-5 και στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. στο 2821 0 54650.

Τέλος έως και την 01/09/2020, αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με φυσική παρουσία στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων. Τους τελευταίους μήνες, το σύνολο των υπηρεσιών της Οικονομικής Υπηρεσίας αναβαθμίστηκαν ώστε να δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών, ή όπου αυτό δεν δύναται, κατόπιν ραντεβού, με σκοπό την διαφύλαξη της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών.