Επιστροφή με μάσκες στο σχολείο – Τι λένε οι μαθητές

15.33

Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν την προγραμματισμένη ημερομηνία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Τα αντισηπτικά θα υπάρχουν σε κάθε αίθουσα ενώ τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων στην τάξη.

Παράλληλα οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις, ενώ θα έχουν και ξεχωριστά διαλείμματα για να μη συνωστίζονται στην αυλή. Στα κυλικεία θα εφαρμοστεί ειδικό πρωτόκολλο. Εν τω μεταξύ, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για το από ποια ηλικία οι μαθητές θα φορούν μάσκα, αν θα είναι δηλαδή και κάτω των 10 ετών, καθώς είναι πολύ δύσκολο τα μικρά παιδιά να τη φορούν σωστά.

Σε ότι αφορά τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης από το διοξείδιο του άνθρακα στα μικρά παιδιά, οι πνευμονολόγοι ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει ιατρικά.

Τέλος, σύμφωνα με την Επιτροπή, σε περίπτωση καταγραφής κρούσματος σε σχολείο, δεν θα κλείνει όλη η μονάδα, αλλά συγκεκριμένη τάξη/τμήμα. Θα ακολουθεί αυστηρή ιχνηλάτηση και απολύμανση των χώρων και το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί.